Tisdag 21:e september

FRAMTIDSVECKAN

Sjuk, frisk eller mittemellan

Tid: 18.00
Plats: Regionmuseet i Kristianstad
Arrangör: Sensus, ABF, Studiefrämjandet, Folkuniversitetet

Platsreservering för föreläsningen 21/9 är nu öppen på Regionmuseets webb: 
https://regionmuseet.se/regionmuseet-kristianstad/pa-gang-regionmuseet-kristianstad/

Eller är man någonsin helt frisk?
Är det dåligt att få ett positivt provsvar? Eller är det bättre att vara negativ på sjukhuset? Det är svåra frågor, men en sak är i alla fall säker: Om man har överlevt tolv ronder så har man vunnit matchen och får gå hem!

Sjuk, frisk eller mittemellan är en koncentrerad mixtur av patienter, doktorer, medicin, musik, stetoskop och statistik. Det är en föreställning som verkligen sätter patienten i centrum.

Henrik Widegren är läkaren i SVT:s populärvetenskapliga program Fråga Lund. Han är även låtskrivare, artist, föreläsare, krönikör, och youtubare. Förra året turnerade han i hela Sverige med sin soloföreställning Medicinens sjuka historia. Nu har han fått ett återfall med sin nya föreställning Sjuk, frisk eller mittemellan. Det positiva med det är att du får träffa en doktor i hela 60 minuter. Det får du aldrig göra annars.

Under kvällen kommer det även att vara en paneldebatt med stora delar av Kultur- och fritidsnämnden i Kristianstad.

Kvällens program
18.00 Mingel. Publiken hälsas välkommen.
18.15 Föreställning/föreläsning med Henrik Widegren
19.00 Paneldiskussion: Politikerutfrågning i ämnet folkbildning, bl. a med deltagare från Kultur- och fritidsnämnden i Kristianstad.
19.30 Paus
20.00–21.00 Föreställning/föreläsning med Henrik Widegren (fortsättning)

Arrangemanget är ett samarbete mellan Folkuniversitetet, ABF, Sensus och Studiefrämjandet som gör detta under Framtidsveckan i Kristianstad. Fokus under kvällen är hälsa och Mål 3 i Agenda 2030. - Säkerhetsställa hälsosamma liv och främja välbefinnande för alla åldrar. Ett viktigt medel för att göra detta är att erbjuda bra folkbildning, vilket inte minst märks i dessa pandemitider då cirklar och kultur har gjorts digitala.

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.