Torsdag 24:e september

FRAMTIDSVECKAN

Food Jam: Drycker på Balsgård

Tid: 9.00-14.00
Plats: Fjälkestadsvägen 459, Kristianstad
Arrangör: Krinova Incubator & Science Park

Balsgård
Den 24:e september bjuder vi in intresserade till Testbädd Balsgård för ett Food Jam. Ett event där vi med hjälp av maskinerna och de många redskap som finns på plats skapar dryck och utvecklar smaker tillsammans. Drycken som produceras ska vara alkoholfri, unik och spännande i sin karaktär och matcha den mat som serveras till lunch. 

På Testbädd Balsgård kan du som start up eller ett etablerat företag utveckla nya drycker och livsmedel med stöd av omfattande branschkunskap, erfarenhet och kreativitet. Eventet riktar sig till dig som är nyfiken på vad Balsgård kan erbjuda som testmiljö för dina idéer eller utveckling av befintlig verksamhet.

Program
09.00- 12.00 Food Jam- vi skapar alkoholfri dryck
12.00- 13.00 Lunch med drycken vi producerat
13.00- 14.00 Information om Balsgård

Obs! Platserna är begränsade.

Obs! Platserna är begränsade. Vid anmälan välj ”Food Jam+ Mingel 09-14 eller ”Mingel 12- 14” beroende på om du ska vara med på Food Jam eller inte. Eventet riktar sig till dig som är nyfiken på vad Balsgård kan erbjuda som testmiljö för dina idéer eller utveckling av befintlig verksamhet.
Vid frågor, kontakta Elin Hansson på elin.h@krinova.se eller via 0738- 082061.
Vill du se mer om hur ett Food Jam kan gå till? Titta här!
Välkommen att anmälan dig här!

 

Röda Korsets Första Hjälpen - grupp demonstrerar Hjärt -och Lungräddning i Secondhand-butiken

Tid: 09.00-16.00. Demonstration av första hjälpen varje hel timme från  kl. 13.00.
Plats: Secondhand-butiken, Västra Storgatan 51 I
Arrangör: Röda Korset

Information om verksamheten. Du kan också passa på att kolla ditt klimatavtryck i WWF’s klimatkalkylator - hur många jordklot förbrukar ditt hushåll varje år? I butiken finns även Öppen Symaskin - låna en symaskin för att fixa till dina grejer. Behöver du hjälp finns duktig personal på plats att fråga om råd.

 

Hundpromenad med skräpplockning

Tid:  18.00 varar 1, 5-2 timmar
Plats:  Börjar och slutar vid vårdcentralen i Åhus
Arrangör:  Åhus brukshundsklubb och Patrik Haak

 Hundpromenad med skräpplockning. Följ med på en hundpromenad och plocka skräp längs vägen. Vi går i samlad trupp. Det blir social träning med störning och lydnadsinslag. Ta med godis och vatten till hunden och vanligt koppel. Alla är välkomna, inga förkunskaper krävs.
Aktiviteten är del i samarbetet ”Storstädning i Vattenriket”. 

 

Europas återhämtning efter coronapandemin och den europeiska gröna given

Tid: 18.30
Plats: Hörsalen, Regionmuseet.
Länken till Zoom-möte: 17.30-20.15. Passcode: 717218
https://us02web.zoom.us/j/85853306734?pwd=RGdRemZCaUNoV1A4TnBsQUpTc3ZZUT09

Arrangör: FN-föreningen, ABF Skåne Nordost, Naturskyddsföreningen, Studiefrämjandet, Europa Direkt Hässleholm

Mål 8 i Agenda 2030 handlar om att "Verka för en varaktig, inkluderande och hållbar ekonomisk tillväxt...". Finns det en "grön" tillväxt? Hur bra är det för klotet och klimatet?Den europeiska gröna given lanserades i december 2019 av Europeiska kommissionen som EU:s nya tillväxtstrategi, med syftet är att uppnå klimatneutralitet till år 2050. Det innebär både ökade satsningar på området och en fortsättning på det arbete som redan har påbörjats för att nå Parisavtalets målsättningar samt de 17 målen i FN:s Agenda 2030.  Nu när vi ska ta oss ur den ekonomiska krisen som Coronapandemin har orsakat - hur grön blir då återhämtningen?  Annika Wäppling Korzinek, ställföreträdande chef för EU-representationen i Sverige. 
Magnus Lund, klimatstrateg i Kristianstads kommun, och Elisabet Farner, planeringsstrateg EU & internationellt i Kristianstads kommun, kommenterar.

Biljetter till föreläsningarna på Regionmuseet kan hämtas i Regionmuseets reception från och med den 14 september. 

 

Glorientering - Agenda 2030

Plats: Tivoliparken
Arrangör: Agenda 21

Glorientering är en orientering med sjutton kontrollstationer där var och en representerar ett globalt mål. Varje kontroll har en bokstav. Placera dem i rätt ordning och klura ut lösenordet.  Vykorten som hör med uppdraget finns på Naturum eller Medborgarcenter. På vykorten finns det koordinater (kan uteslutas) och plats att skriva de bokstäver som bildar lösenordet. Det är en utomhusaktivitet som passar de flesta åldrar. Länken till Glorienteringens hemsida finns nedan.

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.