Söndag 20:e september

FRAMTIDSVECKAN

Skåda fågel och plocka skräp längs Linnérundan

Tid: 08.00
Plats: Samling vid naturums parkering
Arr: Nordöstra Skånes Fågelklubb

Häng med på en skådartur i ett tätortsnära område och plocka skräp längs vägen. Evert Valfridsson guidar bland Linnérundans fåglar. Ta med kikaren, om du har, och glöm inte lite förmiddagsfika! Aktiviteten är del i samarbetet ”Storstädning i Vattenriket”.

 

Vi går norrut!

Skjutstallet på Skjutstallavägen

Tid: 12.00-13.00
Plats: samling vid entrén till Rådhus Skåne
Arrangör: Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen

En stadsvandring, som rör sig på norr, vi tittar på vattentorn, magasinsbyggnader, stenbyggnader, en stadsport och skolor. Inte så mycket om det militära arvet utan snarare det som finns däremellan. Ingen anmälan.
Ledare: Katarina Olsson, stadsantikvarie.

  

Schysst choklad, godare värld

Tid: 13.00-14.00
Plats: Östermalmskyrkans café
Arrangör: Agenda 21, ABF Skåne Nordost, Östermalmskyrkan

Hur är det att vara kakaobonde? Vad innebär Fair Trade? Och kan våra chokladinköp verkligen motverka fattigdom och barnarbete? Det tar vi upp i detta föredrag, där vi pratar om och smakar på Fairtrade-märkt choklad. Med hjälp av de olika chokladkakorna lär vi mer om kakaoindustrin, Fairtrade-märkningen och hållbarhet i praktiken. Varmt välkommen till ett chokladprovningsföredrag som gör skillnad!

Emily Turgman Gruian är föredragshållare, utbildare, strateg och chokladentusiast, med fokus på Fair Trade, medveten konsumtion och inkluderande kommunikation. Hon driver företaget All Rights, allrights.se.

Vi tar corona-situationen på största allvar. Rena engångshandskar och engångsmunskydd används vid all hantering av chokladen. Varje deltagare får sina chokladbitar i en individuellt packad och försluten påse. Alla deltagare uppmanas att tvätta händerna eller använda handsprit innan föredraget, hålla minst en armlängds avstånd till varandra och stanna hemma vid minsta förkylningssymtom. Föredragshållaren kommer givetvis att göra detsamma. Deltagarantalet är begränsat till max 20 personer. Du får gärna anmälla att du kommer till beata.svensson@kristianstad.se för att garantera dig plats och minska risken för köbildning. Inbjudan finns i "Dokument".

 

Glorientering - Agenda 2030

Plats: Tivoliparken
Arrangör: Agenda 21

Glorientering är en orientering med sjutton kontrollstationer där var och en representerar ett globalt mål. Varje kontroll har en bokstav. Placera dem i rätt ordning och klura ut lösenordet.  Vykorten som hör med uppdraget finns på Naturum eller Medborgarcenter. På vykorten finns det koordinater (kan uteslutas) och plats att skriva de bokstäver som bildar lösenordet. Det är en utomhusaktivitet som passar de flesta åldrar. Länken till Glorienteringens hemsida finns nedan.

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.