Framtidsveckan 2020

Framtidsveckan genomförs av föreningar och studieförbund i Kristianstads kommun tillsammans med bl a kommunens Agenda 21-kontor. Framtidsveckans plattform är Agenda 2030, FNs 17 hållbarhetsmål. Under temat ”hållbar omställning” är syftet med veckan att bidra till ett ännu mer hållbart Kristianstad.

INVIGNINGEN ÄGER RUM DEN 19/9 PÅ BARBACKA!

Program i "Dokument"

Till Studiefrämjandets hemsida...
Till Regionmuseets hemsida...
Till Sensus hemsida...
Till Krinova Incubator & Science Park...

Listan med länkar till Zoom-möte på Regionmuseet hittar du nedan i "Dokument" eller på Regionmuseets hemsida. Biljetter till föreläsningarna på Regionmuseet kan hämtas i Regionmuseets reception från och med den 14 september.

 

När, var och hur vill vi ordna Framtidsveckan?

Den 19-27 september 2020 arrangerar vi Framtidsveckan med bas på Regionmuseet. Framtidsveckan genomförs också på andra ställen i kommunen. Framtidsveckan genomförs av föreningar och studieförbund i Kristianstads kommun tillsammans med bl a kommunens Agenda 21-kontor. Framtidsveckans plattform är Agenda 2030, FNs 17 hållbarhetsmål. Under veckan kan du ta del av spännande föreläsningar, filmer och samtal. Under temat ”hållbar omställning” är syftet med veckan att bidra till ett ännu mer hållbart Kristianstad.

Vilka vänder vi oss till?

Vi vänder oss till medborgarna i Kristianstads kommun, till föreningslivet, till kommunpolitiker och tjänstemän, myndigheter, näringsliv, skola och högskola.

Vilka är vi?

Vi som just nu står bakom Framtidsveckan 2020 är föreningar och studieförbund i Kristianstad som aktivt vill bidra till ett långsiktigt hållbart Kristianstad. Vi vill arbeta med frågor som gäller miljön och klimatet, samt den sociala delen av hållbarhet, delaktighet och demokrati. Vi jobbar också med frågor som gäller hur en hållbar ekonomi kan utvecklas som inte slösar med naturens resurser och som tillvaratar alla mänskliga resurser. Vi samverkar aktivt med kommunens Agenda 21 men också med naturum/Vattenriket, Regionmuseet, Kulturkvarteret, Krinova och Högskolan.

Framtidsveckan 2019; Sammanfattning hittar du under "Dokument" 

 

Agenda 2030 globala målen

 

  


  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.