Skräpplockardagarna

Varje vår deltar Kristianstads kommun i Skräpplockardagarna. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, byalag, föreningar, företag och privatpersoner skräp. Både för att göra sin närmiljö lite finare, men också för att visa att nedskräpning inte är okej.

Anmälan till Skräpplockardagarna är öppen för 2023! Du hittar anmälan på Håll Sverige Rents webbplats, under "relaterad information". Läs mer på Håll Sverige Rents anmälningssida.

Inlämning och sortering

Ni tar själva hand om det skräp ni samlat in. Sortera gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast och lämna dem på en av FTI:s återvinningsstationer runt om i orterna. Brännbart och annat skräp som inte kunnat lämnas på återvinningsstationerna kan lämnas på någon av kommunens återvinningscentraler.

Var med i kampen mot skräpet

Skräpplockardagarna är ett bra tillfälle att kombinera en god gärning med exempelvis en personalaktivitet, eller tillfälle att arbeta pedagogiskt med frågor som nedskräpning, återvinning och konsumtion. Tillsammans visar vi att nedskräpning är onödigt och fel. Var med i kampen mot skräpet du också!

Företag som deltagit: i "Skräpplockardagarna"
Namn Antal personer Liter uppsamlat skräp Plats År
The Absolut Company 210 9 000 Stranden, Åhus 2017
Tollo Linear 110 3 000 Industriområdet Öllsjö/Vä 2017

Report errors on page

For other questions to the municipality, please use this form.

* Mandatory if you want a reply

What you send to the municipality becomes common record.