Särskild utbildning för vuxna

På Komvux som särskild utbildning för vuxna präglas verksamheten av dig och dina behov. Du bestämmer tillsammans med dina lärare hur du vill lägga upp dina studier.

Komvux som särskild utbildning

På Komvux som särskild utbildning läser du främst kurser på grundläggande- och gymnasial nivå. Tillsammans anpassar vi din utbildning så att den passar dig och dina behov. Du får den tid du behöver - att lära får lov att ta tid!

Vem studerar på Komvux som särskild utbildning?

Komvux som särskild utbildning riktar sig dig som är en vuxen person (20 år eller äldre) med intellektuell funktionsnedsättning, IF, eller en förvärvad hjärnskada. Vi erbjuder utbildningar på grundläggande- och gymnasial särskolenivå för dig som vill fördjupa och utveckla dina kunskaper eller som har behov av nya för att bättre klara av ditt arbete och din vardag. Hos oss kan du studera i en mindre grupp och på tider som passar dig! Funderar du på att börja studera rekommenderar vi att du kontaktar oss för ett studiebesök.

Ansökan till Komvux som särskild utbildning

Ansökan till Komvux som särskild utbildning gör du tillsammans med studie- och yrkesvägledaren Jennie Roos och/eller någon av lärarna på Komvux som särskild utbildning. I samband med din kursstart är du med och skapar din egen individuella studieplan. I studieplanen ska det tydligt framgå:

  • Varför du studerar och vad du har för mål med dina studier
  • Vilken kurs du ska studera
  • Hur länge du ska studera
  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.

Contact

Särskild utbildning för vuxna

School zone: Gymnasieskola / Vuxenutbildning

Phone

044-13 67 55

More contacts

Mia Vannerberg

Lärare

044-13 67 55

Magnus Borg

Lärare

044-13 67 55

Jennie Roos

Studievägledare

044- 13 23 34

0728-85 83 34