Komvux

Välkommen till Vuxenutbildningen i Kristianstad!

Vuxenutbildningen i centrum

Den kommunala vuxenutbildningen finns på flera ställen i Kristianstad.

T-huset

De flesta av våra kurser läser du på Götgatan 2 i Kristianstad, ett stenkast från stadens puls precis intill Kulturkvarteret. Här hittar du alla salar som börjar på T i schemat.

När du befinner dig i vuxenutbildningens lokaler på Götgatan kanske du känner historiska vingslag och det är inte så konstigt! Nuvarande lokaler invigdes i augusti 1915 och kallades på den tiden för Tekniska skolan. Det var den drivande industrimannen CJF Ljungren som tog initiativet till byggnationen. De första åren präglades verksamheten av handelsutbildning samt utbildning inom hantverk- och industriyrken. Under 1940-50 och 60-talen fanns Kristianstads yrkeshögskola, Kristianstads handelsskola och Kristianstads husmodersskola i Tekniska skolans organisation. För Kristianstads del så startade den kommunala vuxenutbildningen upp i början av 1970-talet. Sedan dess har det bedrivits såväl yrkesutbildning såsom grundläggande och gymnasial utbildning på vuxenstuderandes villkor. Varmt välkommen att bli en del av en lång tradition!

Österäng

I det natursköna Österäng på Sjövägen 30 läser du matematik och naturvetenskapliga kurser. Vi håller till i samma byggnad som Österänggymnasiet. Här hittar du salarna som i schemat börjar på A.

M-huset

Vi finns numera också på Södertorg i M-huset. Här hittar du salarna som börjar på M. Här bedrivs undervisning inom yrkeshögskolan.

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.

Contact

Vuxenutbildning

Administrationen

Phone

044-13 68 80

Visit address

Götgatan 2

291 33 Kristianstad

Phone hours

Tue 10:00—12:00
Thu 10:00—12:00

Visit hours

Tue 10:00—12:00
Thu 10:00—12:00