Busskort, gymnasiekort

Om du är folkbokförd i Kristianstads kommun och har mer än 6 kilometer till skolan är du berättigad ett busskort. Kommunen ansvarar för gymnasieelevers resor fram till första kalenderhalvåret det år de fyller 20 år.

Utlämning av gymnasiekort

Hantering och utskick av dessa ser lite olika ut beroende på var du går i skolan.

Skånetrafikens gymnasiekort är personligt och ska behållas under hela gymnasietiden. Om du redan fått ett busskort så fortsätter du att använda det. 

  • Om du ska börja i någon av våra kommunala gymnasieskolor kommer du få ditt kort hemskickat via post. Om du av någon anledning inte fått busskortet vänder du dig till din skola. 

För dig som går på en fristående gymnasieskola i Kristianstad eller gymnasieskola i annan kommun gäller följande:

  • Antagna elever i årskurs 1 får sina kort hemskickade vid terminsstart. Nytillkomna och de som av någon anledning inte fått sitt kort hemskickat, hämtar det hos Medborgarcenter på Rådhus Skåne. Korten finns att hämta från den 17 augusti under öppettiderna måndag-torsdag klockan 8-17 och fredag klockan 8-16. Giltig legitimation samt skriftligt antagningsbevis eller via inlogg på skanegy.se krävs.

Skanegy.se

Nytt busskort

Skånetrafiken inför ett nytt biljettsystem och våra skolelever blir först ut att testa deras nya kort inför Höstterminen 2019. JOJO-skola kommer helt att försvinna.

Korten kommer att vara giltiga i hela Skåne och gäller dygnet runt måndag-fredag och på lov under läsåret, även under jullovet.

Förlust av kort

Kortet är en värdehandling och borttappat kort ersätts mot en kostnad på 300 kr. Betalning sker kontant eller via swish. Om du går i en kommunal skola kontaktar du din skola för ett nytt kort. Om du går i en fristående skola eller i en gymnasieskola utanför kommunen köper du ditt ersättningskort hos Medborgarcenter.

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.