Börja hos oss

Vill du lära dig spela ett instrument eller gå någon annan av våra kurser? Då tycker vi du ska boka en kurs via vår kurskatalog! Läs mera under anmälan här under.

Du kan välja mellan en mängd olika instrument och andra kurser, och oavsett vilken musik du gillar kan någon av våra ca 30 lärare hjälpa dig att förverkliga dina musikaliska drömmar.
Finns det ingen plats på just den kurs du vill gå kan du göra en intresseanmälan.

Anmälan

Här nedanför hittar du en länk till vår kurskatalog. Du kan direkt gå in och boka plats på en kurs som du är intresserad av. Kurskatalogen kommer vara öppen hela terminen. Det går alltså bra att anmäla sig senare på terminen, men du får då räkna med att många kurser redan kan vara fulltecknade.

Direkt till vår kurskatalog

Avgift

Avgiften är för närvarande 680 per elev, termin och ämne (*). Debitering sker en månad in på terminen. Inga rabatter ges för t.ex. syskon.
Om eleven slutar under pågående termin medges ingen reducering eller återbetalning av avgiften. 
Medverkan i ensemble/grupp är avgiftsfri om eleven har erlagt terminsavgift.

* Observera att musikalkurserna Stars och Fame kostar 1360 kr/termin eftersom de innefattar två ämnen; scenisk sång och dans.
 

Hyra instrument 

Du måste ha tillgång till ett eget instrument så att du kan öva mellan lektionstillfällena. Om du inte har något eget instrument kan följande hyras på musikskolan, i mån av tillgång, till en kostnad av 300 kr/termin: Cello (1/8, 1/4, 1/2 och 3/4), Oboe, Fagott, Valthorn, Trombon, Baryton, Tuba, Fiol (1/4, 1/2 och 3/4). Harpa kan hyras de två första åren. Övriga instrument måste du själv ordna.

Instrumentförrådets öppettider: Förrådet har inte regelbundna öppettider. För att bestämma tid, kontakta Anders Gustafsson, telefonnr. 0738-53 28 38. Du kan också kontakta musikskolans expedition för information på telefonnr. 044-13 66 23

Blankett: Ansvarsförbindelse musikinstrument

Prova på/öppet hus

Är du osäker på vad du vill gå för kurs så kan våra instrumentprovarkvällar vara till hjälp. En gång per termin har vi öppet hus och då får alla barn möjlighet att prova spela på de flesta instrument vi har undervisning i. Då  träffar du även lärarna och kan ställa frågor och diskutera vilket instrument som passar dig. Håll utkik på hemsidan och vår facebook-sida när det är dags för instrumentprovarkväll nästa gång.

Ett alternativ som växte fram under pandemin är att du kan boka en prova på-lektion. Läs mer om det under Boka en Provlektion.

Boka en provlektion

Du är också välkommen till våra konserter. Där kan du lyssna på några av de barn och ungdomar som redan går på Musikskolan. Då kanske du blir nyfiken på ett instrument du inte ens visste fanns.

Under terminerna finns det massor av tillfällen att komma och lyssna på musik i alla tänkbara konstellationer. Konsertprogram hittar du under fliken Aktuellt. Konserterna är alltid gratis om inget annat anges.

Aktuellt

Common questions

 • Var skapar jag ett konto i Studyalong?

  Det finns två sätt att komma till sidan där du skapar konto:

  Via Kurskatalogen

  Du kan gå via vår kurskatalog www.studyalong.se/kristianstad

  Om du hittar en kurs som du vill gå och är ledig så trycker du på Lägg till i Kundvagnen. Kursen hamnar då längst upp på sidan. Är du nöjd med denna kurs så klickar du på Gå Vidare. Efter det som blir du ombedd att logga in eller att registrera ett konto. Klicka på Registrera

   

  Via länk

  Om du i väntan på en ledig kursplats vill skapa ett konto för ett snabbare förfarande vid till exempel kurssläpp, så kan du skapa ett konto via denna länk utan att boka kurs. Då kommer du direkt till registreringssidan. 

  www.studyalong.se/kristianstad-reg

 • Hur skapar jag ett konto i Studyalong?

  Börja med att registrera ett vårdnadshavarkonto: 

  Steg 1: Välj ett användarnamn. Om ditt namn är ledigt lyser rutan grönt.

  Skriv din mailadress. Välj ett lösenord som är minst 8 tecken långt, innehåller Stor och liten bokstav samt specialtecken. Upprepa lösenord och klicka på Fortsätt.

  Steg 2: Skriv ditt personnummer, förnamn och efternamn. 

  Tryck på hämta uppgifter för att hämta adress från skatteverket. Alternativt fyller du i Adress, Postnummer och Ort.

  Skriv mobilnummer.

  Läs och godkänn Användarvillkoren

  Klicka på Registrera

  Nu har du ett vårdnadshavarkonto och behöver nu skapa ett konto åt ditt barn. 

  Klicka på Min Sida

  Klicka på Lägg till Barn

  Steg 1: Välj Användarnamn, fyll i eventuell e-postadress, välj ett lösenord och upprepa lösenordet. Klicka på Fortsätt

  Steg 2: Välj barn. Här finns alla dina barn som du är vårdnadshavare för.

  Skriv mobilnummer

  Läs och godkänn Användarvillkoren 

  Ta ställning till om fotografering är tillåtet. 

  Klicka på Registrera

  Klart! 

   

   

 • Kan mitt barn få sin spellektion på skolan/skoltid?

  Tidigare var Musikskolans verksamhet väl representerad i grundskolorna i kommunen. Efter ett beslut av Skolverket 2019 ändrades detta och musikskolans lärare flyttades in till musikskolan för undervisning efter skolans slut och i några fall efter skoldagen ute på grundskolan. 

  I november 2022 kom ett reviderat beslut att undervisning på skoltid är tillåtet om vårdnadshavare söker ledighet för sitt barn och får den beviljad av rektor. Vad detta beslut innebär för Musikskolan i Kristianstad vet vi inte ännu. Vi har några saker att förhålla oss till: Eleven måste ha beviljats ledighet och läraren måste kunna undervisa minst 3 elever på den aktuella skolan. 

  Kontakta Musikskolan för mer information. 

Report errors on page

For other questions to the municipality, please use this form.

* Mandatory if you want a reply

What you send to the municipality becomes common record.