Grattis VF!

Updated:Wednesday, November 17, 2021 8:25 AMArchived

VVS-branschens yrkesnämnd meddelade i veckan att årets skola är Wendesgymnasiet i Kristianstad!

Prisutdelning med wendesläraren Mikael. Gustafsson
Prisutdelning med wendesläraren Mikael. Gustafsson
Wendesgymnasiet tilldelas VVS-branschens yrkesnämnds stipendium på 10 000 kr
för utveckling av VVS-inriktningen på VVS- och fastighetsprogrammet.
 
Motiveringen lyder:
 
”Årets skola fortsätter att med jämn och hög kvalitet i utbildningen visa ett starkt och varmt engagemang för varje elev och ett intresse för att ständigt utveckla och förbättra sin utbildning som VVS-college.
 

- Det är roligt att det arbete vi gör uppmärksammas på det här sättet och hela arbetslaget är involverade i det arbete vi gör!, säger läraren Mikael Gustafsson som fick ta emot priset.

- VVS- och fastighetsprogrammet har under ett antal år målmedvetet arbetat med utveckling för att skapa en så bra utbildning som möjligt för eleverna. En trygg lärarkår i ett stabilt arbetslag gynnar verksamheten och skapar en atmosfär och en arbetsmiljö som eleverna trivs och utvecklas i. Att det förhåller sig så ser vi inte minst i det söktryck som idag finns på programmet, där vi fyller samtliga utbildningsplatser med behöriga elev som har höga studiepoäng från sina grundskolestudier, berättar rektor Joakim Sahlin.

VVS-branschen har sedan tidigare kvalitetsstämpeln Förstklassig skola och nu VVS-college. Vi lyfts fram för vårt kontinuerliga utvecklingsarbete som är så viktigt för branschen.

- När skolutveckling och branschutveckling jobbar tillsammans blir resultatet fantastiskt. Det har lett till att Wendesgymnasiet 2021 fått utmärkelsen Årets skola av VVS-branschen. Ett kvitto på att det utvecklingsarbete som vi haft och som fortsatt pågår ger eftersträvade resultat, avslutar rektor Joakim.

 

Report errors on page

For other questions to the municipality, please use this form.

* Mandatory if you want a reply

What you send to the municipality becomes common record.