Om skolan

Skolan ligger i Kristianstads centrum, ca fem minuters gångväg från järnvägsstationen och är stadens äldsta gymnasium.

För oss på Söderportgymnasiet är det viktigt att du både mår bra och lär dig mycket. Våra ledord, hjärna, hjärta och hälsa genomsyrar allt vi gör. Vi vill vara en skola där varje elev ska känna att sig trygg, uppmuntrad och utmanad. Goda relationer mellan elever, och mellan elever och personal ligger som grund för det vi benämner framgångsrik undervisning.

På skolan finns följande program: Barn och fritidsprogrammet, Ekonomiprogrammet, International Baccalaureate, Naturvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet, Vård och omsorgsprogrammet, gymnasiesärskola samt möjlighet att söka Nationell idrottsutbildning (NIU).

Söderportgymnasiet har funnit sedan 1875, då under namnet Kristianstads Högre allmänna läroverket. Läs mer om vår historia här. Idag har skolan ca 1100 elever och undervisningen bedrivs i tre byggnader samt Kristianstad Arena.

Ta för dig av de unika möjligheter som vi vid Söderportgymnasiet erbjuder förutom vårt kursutbud. Vi har bland annat en internationell prägel som FN-skola, möjlighet till entreprenörskap genom Ungt företagande, och en strävan efter att skapa god hälsa och samhörighet genom olika aktiviteter som Wednesday Walk och Söderportdagen.

Ta vara på möjligheterna att påverka din framtid!

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.

Contact

Söderportgymnasiets reception

School zone: Gymnasieskola / Vuxenutbildning

Phone

044-13 52 91

Visit address

Västra Boulevarden 53

291 31 KRISTIANSTAD

More contacts

Vaktmästare

Stefan Petersson

Vaktmästare

0733-13 52 89

Camilla Holmquist

Vaktmästare

0733-13 59 60