Varför valde du restaurang och livsmedelsprogrammet?

En intervju med en av våra elever som läser på restaurang-och livsmedelsprogrammet.

1. Varför valde du Restaurang- och livsmedelsprogrammet och varför blev det på just Österänggymnasiet?

Jag valde Restaurang- och livsmedelsprogrammet för att jag sedan ung ålder varit väldigt intresserad av både bakning och matlagning. Att det blev Österänggymnasiet var dels för att jag hade blivit rekommenderad det från bekanta och för att de har ett bra rykte, bland annat att de är med i skol-SM. Dessutom vägde det in att YH (Yrkeshögskolan) var i samma lokal som skolan.

2. Vad kommer vara ditt starkaste minne från Österänggymnasiet?

I början av ettan hade elevkåren gjort uppdrag till oss ettor för att hälsa oss välkomna och lära känna klassen mer.

3. Sammanfatta Österänggymnasiet med tre ord

Fest, kompetens, samhörighet

4. Hur visste du vilken inriktning du skulle välja till åk 2?

Jag fick möjligheten att prova på de två olika inriktningarna i åk 1 plus att jag redan sedan innan var säker på att gå inriktningen bageri/konditori.

5. Vilket tips önskar du att du hade fått när du började på Restaurang- och livsmedelsprogrammet?

Att man ska våga ta eget ansvar och våga visa vad man kan, även om det betyder att man kan göra fel.

Report errors on page

For other questions to the municipality, please use this form.

* Mandatory if you want a reply

What you send to the municipality becomes common record.