Samhällsvetenskaps- programmet

Hos oss kan du läsa Samhällsvetenskapsprogrammet med estetisk profil. Detta innebär att du som elev får möjlighet att utveckla dina kreativa och estetiska förmågor samtidigt som du fördjupar dig inom samhällsvetenskapliga ämnen.

Inriktning

Samhällsvetenskapsprogrammet har inriktningen Samhällsvetenskap,  vilket ger en bredd för dig som är intresserad av samhällsutveckling och globala frågor. Samtidigt väljer du en estetisk profil. Vi erbjuder 5 profilkurser,  som ges i samarbete med de olika inriktningarna på estetiska programmet. Profilen omfattar 400 gymnasiepoäng.

Profilerna du kan välja mellan är:

Bild- och formgivning

Här får du en grundläggande utbildning i olika material och tekniker inom bild och formgivning, både hantverksmässigt och digitalt. Du får utveckla din konstnärliga förmåga inom teckning, måleri, skulptur, fotografi, digital bildbehandling, serieteckning, arkitektur och inredning m.m. Vi har ljusa, rymliga och specialanpassade ateljéer med mycket bra utrustning. 

Dans

Dansprofilen riktar sig till dig som vill fördjupa dina kunskaper och färdigheter inom dans. Vi dansar flera stilar bl.a. jazzdans, modern dans och streetdance. Du utvecklas inom koreografi, improvisation och eget skapande och tillsammans skapar vi föreställningar som vi har möjlighet att visa upp på någon av Kristianstads scener eller i skolan fina danssal.

Musik

Här får du möjlighet att kombinera en teoretisk gymnasieutbildning med ditt intresse för musik. Du får utveckla dina musikaliska färdigheter inom Ensemble med körsång, Gehörs och musiklära. Vi har mycket väl anpassade och välutrustade ensemblesalar. samt en professionell inspelningsstudio.

Teater

Nybörjare eller tidigare erfarenhet av teater? Alla är välkomna till vår utbildning i konsten att gestalta på scen. Skådespeleri, scenografi, kostym, röst, manuskriptförfattande och mycket mer är sådant du lär dig i C4;s lokaler på Kristianstads teater. En del av våra elever väljer att satsa på teater efter gymnasiet andra går här för att utveckla sig själva. Teaterstudier är bra redskap för personlig utveckling. 

Programmet är utökat och du läser 2700 poäng. 

Möjligheter

Programmet är ett studieförberedande program som ger en bredd vilket ger möjligheter till vidare studier inom flera områden. Programmet passar dig som vill utbilda dig till exempelvis socionom, psykolog, journalist, informatör, lärare, polis.  

 

      

                                             

Report errors on page

For other questions to the municipality, please use this form.

* Mandatory if you want a reply

What you send to the municipality becomes common record.

Contact

Christian 4:s gymnasium

Skolområde Gymnasieskola/ Vuxenutbildning

Phone

044-13 60 70

Visit address

Östra Boulevarden 13

291 53 Kristianstad

More contacts

Annika Löfgren

Rektor NA, SA, IM och ISPEC

0733-13 52 70

Ingrid Sigsjö

Studie- och yrkesvägledare FS, HA, HT, HV, SA, NA

0733-13 59 44