Om skolan

Eleverna på Christian 4:s Gymnasium är trygga och trivs med sina klasskamrater och personal. Vi har goda resurser i form av specialpedagog, skolsköterska, kurator och studievägledare. Här får du vara den du är och blir accepterad. Vi är stolta över våra goda relationer mellan elever och personal.

Christian 4:s Gymnasium, som fått sitt namn av den danska kungen Christian 4, ligger mitt i centrala Kristianstad. Skolan startade läsåret 1995/1996 i Kristianstad Högskolas före detta lokaler. Sedan starten har Estetiska programmet haft sin fasta punkt här.

Idag har vi en spännande bred verksamhet. Våra högskoleförberedande program Estetiska programmet, Naturvetenskapsprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet med de olika estetiska inriktningarna: Bild och Formgivning, Dans, Musik och Teater. Dessutom har vi Skolverkets godkännande att erbjuda Spetsutbildning i musik.Våra yrkesförberedande program är Försäljnings- och serviceprogrammet, Hantverksprogrammet med inriktningarna Frisör och Hotell- och turismprogrammet. Skolan erbjuder även Introduktionsprogram. 

Skolans huvudbyggnad är en gammal klassisk tegelröd skolbyggnad, här finns undervisningslokaler, bibliotek och administration. Musikeleverna delar ändamålsenliga lokaler tillsammans med Kommunala musikskolan, danseleverna har en stor ljus dansstudio i anslutning till musikskolan. Teaterundervisningen sker i Kristianstads teaters fantastiska miljö. Bild och formgivning samt Estetik och medieundervisningen är i D-huset vid Centralskolan. Hantverksprogrammet Frisör har frisörsalong i D-huset och Introduktionsprogrammet har undervisning i olika byggnader utifrån behov.   

Eleverna på Christian 4:s Gymnasium trivs på sin skola. Trivs med sina klasskamrater och personalen på skolan. Vi har goda resurser i form av specialpedagog, skolsköterska, kurator, studievägledare och bibliotekarie.

På vår skola får du vara den du är och blir accepterad för det. Vi är stolta över våra goda relationer mellan elever och personal och över det elevinflytande vi har på skolan.

                                                                Din dröm- vårt mål!

                                       Varmt välkommen till Christian 4:s Gymnasium!

 

 

Report errors on page

For other questions to the municipality, please use this form.

* Mandatory if you want a reply

What you send to the municipality becomes common record.

Contact

Christian 4:s Gymnasium

School zone: Gymnasieskola / Vuxenutbildning

Phone

044-13 60 70

Visit address

Östra Boulevarden 13

Kristianstad

More contacts

Tony Ivarsson

Rektor ES och Riksgymnasiet.

044-13 52 99

0733-13 52 99

Annika Löfgren

Rektor NA, SA, IM och ISPEC

0733-13 52 70

Erik Tirén Törnblom

Rektor FS, HA, HT och HV Frisör

0733-13 44 06