Nosabyskolan

Nosabyskolan tillhör skolområde Östra i Kristianstad. Vi har två profiler, Teknik och entreprenörskap i årskurs 7-9 och Bild och form i årskurs 4-9. De övriga klasserna finns i årskurs 7-9.  Våra lokaler är moderna och välanpassade till dagens undervisning.

Vår verksamhet

Nosabyskolan återinvigdes i januari 2013 efter omfattande renoveringar. Vi fick praktiskt taget en helt ny skola med fina och ändamålsenliga lokaler. Skolgården blev också helt förändrad med gott om plats och möjligheter för lek med olika lekredskap.

Vi har cirka 435 elever fördelade på 16 klasser i årskurs 4-9. Här arbetar cirka 40 lärare och 20 övrig personal.

Skolans restaurang.
Skolans restaurang. 
Caféet - mitt i skolan.
Caféet ligger mitt i skolan. 

Skolan har två profiler, det vill säga klasser med speciell inriktning: ”Teknik och entreprenörskap” och ”Bild och form”. Alla elever i kommunen kan söka till våra profilklasser.  

Teknik och entreprenörskap

Teknik- och entreprenörklasserna är profilklasser som arbetar med skapande, främst utifrån elevernas egna idéer. Vi utgår från tekniken, men jobbar också med företagande.

Bild och form

Bild- och formklasserna är profilklasser som arbetar tematiskt med bilden i centrum. 

Du kan läsa mer om "Teknik och entreprenörskap" och "Bild och form" under Relaterad Information och Länkar. Där hittar du också ansökningsblanketter.

Common questions

  • Hur frånvaroanmäler jag mitt barn?

   Sjukfrånvaro – När ditt barn är sjukt eller ska gå till läkaren/tandläkaren ska du anmäla detta i appen Tieto Edu före kl 8.30. Har du problem att logga in på appen kan du i stället ringa skolans expedition 136030. Vi ser helst att anmälan görs i Tieto Edu då informationen når lärarna snabbare.

   Frånvaroanmälan 

    

   Ledigheter – Om ditt barn behöver vara ledigt ansöker du om detta på blanketten Anhållan om ledighet. Blanketten finns på kommunens hemsida och kan även hämtas på skolan. 

 • Report errors on page

  For other questions to the municipality, please use this form.

  * Mandatory if you want a reply

  What you send to the municipality becomes common record.

Contact

Nosabyskolan

School zone: Östra

Phone

044-13 60 21

Visit address

Balsbyvägen 6

291 47 Kristianstad

Post address

Nosabyskolan

Anne Lindqvist

Balsbyvägen 6

291 47 Kristianstad

More contacts

Per Gustafsson

Rektor åk 7-9

044-13 60 21

Maria Åström

Rektor, bild- och form åk 4-9

0733-13 60 22

Anne Lindkvist

Administratör

044-13 60 23

Läs mer

Krav-certifierad

I skolområde östra är samtliga förskolor och skolor krav-certifierade. Det är en del av det miljöarbete som pågår i verksamheterna.

Read more