Norretullskolan

Norretullskolan ligger i centrala Kristianstad. Vi har elever i årskurs 7-9. Från och med höstterminen 2018 erbjuder vi en språkprofil med undervisning på engelska i ett flertal ämnen.

Norretullskolan i hjärtat av Kristianstad.
Norretullskolan i hjärtat av Kristianstad.

Vår verksamhet

Norretullskolan är en kommunal grundskola i centrala Kristianstad för elever i årskurs 7-9 . Vi har ca 200 elever och här arbetar en engagerad och kompetent personalstyrka. Skolans pedagoger har en hög behörighet. På skolan finns fem förstelärare, specialpedagog, resurslärare och en utbildad skolbibliotekarie. Vi har ett väl fungerande elevhälsoteam med skolsköterska och kurator. Vår studie- och yrkesvägledare arbetar heltid på skolan.

Gott klimat

Norretullskolan är en skola med ett gott klimat och elever som trivs och känner sig trygga. Vi jobbar för en inkluderande skola där samtliga elever blir synliga och får det stöd och den formativa stimulans som de behöver utifrån sina egna förutsättningar. Skolan ska präglas av ett bra bemötande och arbetsglädje. Det ska vara en plats som är välkomnande, generös och trygg.

 

Engelskundervisning som språkprofil

Norretullskolans logotyp.

Norretullskolan erbjuder en språkprofil EPC, English Profile Class, med undervisning på engelska i ett flertal ämnen. Som elev i profilen får du den unika möjligheten att tillgodogöra dig delar av undervisningen i SO, NO och idrott på engelska. Du får möjlighet att öva din begrepps- och kommunikativa förmåga i ett av världens mest använda språk. Vi samarbetar med  IB-programmet (International Baccalaureate) på Söderportgymnasiet.

 

 

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.

Contact

Norretullskolan

School zone: Östra

Phone

044-13 53 59

Visit address

Norretullsvägen 6

291 32 Kristianstad

Post address

Norretullskolan

Johanna Nygren

Norretullsvägen 6

291 32 Kristianstad

More contacts

Helén Johansson

Rektor

044-13 60 11

Johanna Nygren

Administratör

044-13 53 59

Läs mer

Krav-certifierad

I skolområde östra är samtliga förskolor och skolor krav-certifierade. Det är en del av det miljöarbete som pågår i verksamheterna.

Read more