Fotbollsakademin

I samarbete med Malmö FF ger Fotbollsakademin tjejer och killar i årskurs 7-9 möjligheten att satsa på studierna samtidigt som sina fotbollsdrömmar.

En profilklass på Fjälkinge skola

Fotbollsakademin finns sedan hösten 2016 på Fjälkinge skola bland övriga klasser. På schemat finns de vanliga ämnena och dessutom fotboll med fotbollsträning tre gånger i veckan. All träning leds av akademitränare som både har en hög utbildning som tränare och adekvat lärarutbildning. En förutsättning för att vara med på träningen är att eleverna sköter sitt övriga skolarbetet.

Vilka kan söka till Fotbollsakademin?

För att få plats i fotbollsakademin handlar det om att ha ett stort intresse och engagemang för både skolarbete och fotboll samt en stark vilja att utvecklas inom båda områdena. En förutsättning för att vara med på träningen är att du som elev sköter ditt skolarbete.

Fotbollsakademins samarbete med Malmö FF gör det möjligt för eleverna att satsa både på studier och fotboll.

Fotbollsträningen

Eleverna tränar fotboll tre gånger i veckan under ordinarie skoltid. Träningen sker utomhus på Fjälkinge IF:s gräsplaner och på konstgräsplanen. Skolarbetet kommer först! En grundförutsättning för att få delta i träningarna är att man gjort klart sitt skolarbete. Eleverna tränas i teknikmoment och anfalls- och försvarsspel. Träningslära, etik och moral, kost/idrott och skadeförebyggande träning kommer också att behandlas. Träningen fokuserar på den individuella utvecklingen av spelaren.

Vi söker elever med:

  • Hög ambitionsnivå för skola och fotboll
  • Positiv attityd
  • Engagerade föräldrar

Antagningsbesked och uppstart höstterminen 2023

Antagna elever är välkomna på informationsmöte tillsammans med vårdnadshavare onsdagen den 10 maj klockan 18:00-19:00 i matsalen på Fjälkinge skola.

Juni 2023 - Rotationsdag, en dag då eleverna får komma och besöka skolan, träffa sina klasskamrater och träffa sina mentorer.

Augusti 2023 - Skolstart.

Report errors on page

For other questions to the municipality, please use this form.

* Mandatory if you want a reply

What you send to the municipality becomes common record.