Centralskolan

Centralskolan är en skola för årskurserna F-6. Skolan ligger på Östermalm i centrala Kristianstad. Vi är en positiv och välkomnande skola där vi möter och stödjer eleverna i deras olika behov för att ge varje enskild elev de bästa förutsättningarna att lyckas.

Centralskolan ligger mitt i stan nära till stadsbiblioteket och muséet.
Centralskolan ligger mitt i stan nära till stadsbiblioteket och muséet.

Vi har ca 260 elever fördelat på 14 klasser. Centralskolan ligger i centrala Kristianstad vilket innebär att vi har nära till t ex stadsbiblioteket, Regionsmuséet och Naturum. Vi har också nära till parker och grönområdet Björket och Hammarsjön.

Vi använder oss av tydliggörande pedagogik som skapar struktur och trygghet och därmed högre måluppfyllelse. Samverkan för barnens bästa sker från förskoleklass upp till årskurs 6.


 Välkommen till oss på Centralskolan!

Centralskolans fritidshem

På Centralskolan finns fyra fritidsavdelningar som erbjuder skolbarnomsorg för våra elever i klass F-1 och klass 2. För våra äldre elever i klass 3-6 finns en egen fritidsavdelning. Fritidshemmen har öppet alla vardagar 6.30 - 18.30.

Elevhälsoteam

Centralskolan har ett väl fungerande elevhälsoteam som träffas varje vecka. I elevhälsoteamet ingår rektor, specialpedagog, skolsköterska, socialrådgivare och kurator. Till elevhälsoteamet finns också en skolpsykolog och skolläkare knuten. Vår skolsköterska arbetar heltid på Centralskolan liksom våra två kuratorer. 

Skolbibliotek

I vårt bibliotek kan du låna böcker, läsa tidningar och söka information i referensböcker. En dag i veckan finns även vår skolbibliotekarie tillgänglig om du behöver tips eller hjälp med något. 

Lika möjligheter för alla

Från årskurs 4 har alla elever en egen chromebook medan de yngre eleverna har tillgång till halvklassuppsättningar. Vi använder oss av flera olika digitala hjälpmedel för att skapa en tillgänglig lärmiljö för våra elever. Ett av hjälpmedlen är appwriter, en talsyntes för text, som används för att underlätta och lyckas med läsning och skrivning. Att få lyckas bidrar till en bättre självbild och ökad motivation vilket i sin tur ger ett högre resultat.

Skolrestaurang

I vår skolrestaurang serveras frukost, skollunch och mellanmål och det erbjuds dagligen vegetariskt alternativ samt salladsbuffé, knäckebröd och frukt.

Rastverksamheten

På skolans raster finns det möjlighet för eleverna att delta i organiserade rastaktiviteter som genomförs av våra lärare i fritidshem. Rastaktiviteterna bygger på skolans värdegrundsarbete för att skapa en lugn och trygg rastmiljö.

 Centralskolan dansar Jerusalema!

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.

Contact

Centralskolan

School zone: Östra

Phone

044-13 50 00

Visit address

Götgatan 14

291 33 Kristianstad

Post address

Centralskolan

Götgatan 14

291 33 Kristianstad

More contacts

Ulrika Åkerberg

Rektor

0733-13 66 17

Linnéa Andersson

Administratör

044 - 13 66 14

Läs mer

Krav-certifierad

I skolområde östra är samtliga förskolor och skolor krav-certifierade. Det är en del av det miljöarbete som pågår i verksamheterna.

Read more