Yngsjö förskola

Yngsjö förskola är en liten och charmig förskola i ljusa fräscha lokaler. Barnen som vistas på förskolan är i åldrarna 1-6 år. Omgivningarna bjuder på en mycket varierad miljö med skog, hav och ängar.

Yngsjö förskola ligger i centrala Yngsjö och har en avdelning med barn i åldern 1-6 år. Yngsjö skola och fritidshem är våra närmaste grannar. Byggnaden ligger i anslutning till skolgården. Barnen delas upp i olika grupper och deltar i aktiviteter utifrån mognad, ålder och intresse. Vi samarbetar med fritidshemmet då vi hjälps åt med öppningar och stängningar. Våra öppettider är 6.30-18.00.

Det serveras frukost klockan 08.00, lunch klockan 10.45 och mellanmål klockan 14.00. Lunchen och mellanmålet serveras i skolmatsalen. Frukost serveras och tillagas på avdelningen.

Vi för anteckningar på en väggkalender i hallen där vi beskriver vad vi gjort i verksamheten med barnen. Detta är för att barn och föräldrar ska få insyn i vår verksamhet.

Våra mål

  • Att varje barn utvecklar förmåga att ta hänsyn till och leva sig in i andra människors situation samt vilja att hjälpa andra.
  • Att varje barn utvecklar sin förståelse för naturvetenskap och samband i naturen, liksom sitt kunnande om växter, djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen.
  • Att varje barn utvecklar nyanserat talspråk, ordförråd och begrepp samt sin förmåga att leka med ord, berätta, uttrycka tankar, ställa frågor, argumentera och kommunicera med andra.
  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.

Contact

Yngsjö förskola

School zone: Södra

Phone

044 - 13 24 10, 0738 - 53 24 10

Visit address

Gamla byvägen 12

296 72 Kristianstad

More contacts

Kerstin Beyhammar

Rektor

044-13 46 28

Placeringsenheten

044-13 56 65

Administrerar frågor om kö, placeringar och avgifter. Telefontid: mån, ons, fre 9.30-12 och tis, tors 13-15. Postadress: Placeringsenheten, Vilans skola, Genvägen 7, 291 59 Kristianstad