Vånga förskola

2,5 mil norr om Kristianstad, ligger Vånga förskola med närhet till sjö, skog och Vångabacken. Vi är en liten förskola med två avdelningar, en för barn mellan 1 och 2 år och en för barn mellan 2 och 6 år.

Vår verksamhet

Förskolan ligger mitt i byn, nära bondgård, skog och skidbacke. Vi öppnar redan klockan 6.15 för att ge möjlighet till pendling.

Vi vill ge barnen en blandning mellan planerade och fria aktiviteter där vi försöker ta tillvara på barnens behov och intressen. Vi strävar efter att barnen ska lära sig att alla människor är lika mycket värda, visa hänsyn och hjälpa varandra. Vi vill ge barnen en positiv framtidssyn som präglas av "jag kan!"

Det är viktigt för oss att barn och föräldrar känner sig trygga och respekterade på förskolan och att de tycker det är roligt att komma hit.

Vår vision

Alla på Vånga förskola ska tycka det är roligt att vistas här, känna sig trygga, sedda och väl bemötta. Det är av stort värde att varje person, stor som liten, blir bemött utifrån sina förutsättningar och behov. Vi vill vara mycket ute i naturen som vi har runt omkring oss, till exempel i skogen, skidbacken eller besök på bondgården. Mycket av de aktiviteter som vanligtvis görs inomhus vill vi också kunna göra utomhus. Vi vill ge barn och personal möjlighet att prova sig fram, eftersom det är genom att prova som man lär sig.

Undersökande barn, söker insekter
Nyfikna och undersökande barn.

Utemiljön

Vi är gärna ute och det finns flera inhägnade utegårdar. En liten gård utanför varje avdelning och en stor grön gård med bland annat cykelbana, gungor, rutschkana, trädgårdsland och grillplats. Gården utvecklar vi efterhand med hjälp av föräldrar på en fixardag varje vår.

Barn leker med balansvåg
Balansvåg tillverkad på vår fixardag.

Maten

Frukost och mellanmål tillagar vi på förskolan. Lunchen får vi från äldreboendet Tollaregården i Arkelstorp.

Samarbete med Arkelstorps förskola

Under sex veckor på sommaren samt mellan jul och nyår är förskolan stängd. Barn och personal är då på Arkelstorps förskola, som ligger sex kilometer från Vånga.

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.

Contact

Vånga förskola

School zone: Norra

Phone

044-13 45 79

Visit address

Näsumsvägen 170 i

29198 Villands Vånga

More contacts

Susanne Hjort Strandmark

Rektor

0733-13 43 65

Placeringsenheten

044-13 56 65

Administrerar frågor om kö, placeringar och avgifter. Telefontid: mån, ons, fre 07.30-12.00 och tis, tors 13.00-15.30. Postadress: Placeringsenheten, Vilans skola, Genvägen 7, 291 59 Kristianstad