Slättängens förskola

Slättängens förskola som byggdes år 2012 ligger ca två km från centrum på Charlottesborg. Förskolan har två småbarns- och tre storbarnsavdelningar.

Detta är vi

Slättängens förskola består av fem avdelningar. På Larven och Myran går barn som är mellan ett och tre år. De barn som är mellan tre och sex går på Nyckelpigan, Humlan och Fjärilen. De fem avdelningarna är alla ljusa men har ändå en personlig prägel genom att de alla har olika färgteman. Förskolan har även en gemensam lekhall och ett modernt kök. På förskolan arbetar förskollärare, barnskötare, specialpedagog, förskolechef, administratör, kokerska och lokalvårdare.

Så här arbetar vi

Vi arbetar med trygghet, lek och språk som metoder för att nå läroplansmålen och målen i den lokala skolplanen. Vi arbetar för att ge barnen utmaningar, lärdomar och härliga minnen under deras tid på förskolan.

Vår inriktning: Språkutveckling

Viktigast för oss på Slättängens förskola är att varje barn, varje dag upplever att de lyckas och lär. Genom vårt förhållningssätt och bemötande hjälper vi barn att bygga sin självkänsla. Eftersom vi fokuserar på barns språkutveckling ger vi dem redskap för att utvecklas som individer. Vi arbetar i varje stund för att stödja, hjälpa, uppmuntra och utmana barnen i sitt lärande. Alla barns språkliga förmåga ska utvecklas.

Besök oss

Välkommen att höra av er till oss så kan vi visa er runt på vår förskola.

Report errors on page

For other questions to the municipality, please use this form.

* Mandatory if you want a reply

What you send to the municipality becomes common record.

Contact

Slättängens förskola

School zone: Västra

Phone

0738-53 26 02

Visit address

Jakobs väg 38

291 60 Kristianstad

More contacts

Maria Andersson

Rektor

044-13 20 51

Placeringsenheten

044-13 56 65

Administrerar frågor om kö, placeringar och avgifter. Telefontid: mån, ons, fre 9.30-11.30 tis, tors 13-14.30 Postadress: Barn- och utbildningsförvaltningen, Placeringsenheten, 291 80 Kristianstad

Läs mer

Krav-certifierad

Vår verksamhet är kravcertifierad. Det är en del av det miljöarbete som pågår i verksamheterna.

Krav-certifierad Read more