Oxhagens förskola

Oxhagens förskola ligger på Sommarlust i Kristianstad.

Vårt långsiktiga mål 

På Oxhagens förskola finns en grund för kollegialt lärande som all personal är delaktig i. Detta leder till att alla barn på förskolan har eller får möjlighet att utveckla sin självkänsla och sina förmågor.

Våra måltider

Vi har förmånen att ha en matsal där alla barn och pedagoger äter frukost, lunch och mellanmål. Lunchen sker i två sittningar. Först äter de små barnen och sedan de större. Här får barnen möjlighet att ta maten själv efter sin förmåga och ålder.

Vi har en egen kock som lagar maten och serverar stor salladsbuffé varje dag. Kocken arbetar nära barnen och barnen är ibland delaktiga i vissa aktiviteter i köket.

Matsalen används också till andra gemensamma aktiviteter.

Normer och värden

I förskolans arbete ingår alltid att bygga relationer mellan barn och vuxna och få dem att känna gemenskap och samhörighet mellan varandra.

Alla barns lika värde

Barnen får en förståelse för andra kulturer och en förståelse för att alla är olika och att barn och vuxna har olika förutsättningar och förmågor.

För oss pedagoger är det viktigt att utmana vidare.

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.

Contact

Oxhagens förskola

School zone: Östra

Phone

044-13 25 37

Visit address

Sommarlustvägen 5

291 42 Kristianstad

More contacts

Carina Ivan

Rektor

0733-13 62 95

Placeringsenheten

044-13 56 65

Administrerar frågor om kö, placeringar och avgifter. Telefontid: mån, ons, fre 9.30-12 och tis, tors 13-15. Postadress: Placeringsenheten, Vilans skola, Genvägen 7, 291 59 Kristianstad

Läs mer

Krav-certifierad

I skolområde östra är samtliga förskolor och skolor krav-certifierade. Det är en del av det miljöarbete som pågår i verksamheterna.

Read more