Öllsjögårds förskola

I Öllsjö, strax sydväst om Kristianstad ligger vår förskola. Vi har nära till natur där vi kan studera årstidsväxlingar. Vi jobbar mycket med hälsa och välbefinnande.

Förskolan

Barn som leker utomhus
Vi jobbar aktivt med hälsa och välbefinnande.

Vår förskola har två avdelningar, Villakulla och Mattisborgen, och huserar i en gammal herrgårdsbyggnad. Lokalerna är nyligen renoverade och särskilt anpassade för att vara en förskola. Byggnaden ligger nära två andra förskolor, Öllsjö förskola och Kärnhusets förskola. De tre förskolorna ligger i ett villaområde med såväl nybyggda hus som lite äldre. Vi har ett nära samarbete med våra två grannförskolor  med bland annat gemensamma stängningar på Öllsjö förskola.

Vår verksamhet

Vi utgår från fyra ledord:

  • Språk
  • Kommunikation
  • Lek
  • Trygghet

Vi jobbar också aktivt med barns hälsa och välbefinnande. Stressen ökar konstant i samhället och vi vill ge barnen förutsättningar att kunna komma ner i varv och på så sätt minska stressen. Därför är det viktigt för oss att få ner tempot på förskolan. Vi jobbar bland annat en hel del med massage och yoga på de båda avdelningarna.

Utevistelse

Barn med löv i händerna
Utelek skapar stora möjligheter.

Förskolan ligger intill ett litet skogsparti, kallad Dungen, dit vi ibland går för att tillsammans med barnen studera årstidernas växlingar. Vi har också nära till ett litet större skogsområde kallat Klackabacken. På gångavstånd finns ett flertal lekplatser som vi ofta besöker. Barnens utelek ger dem stora möjligheter till upptäckarglädje och fantasi. 

Vår utegård genomgår just nu en hel del förändringar. Några kan ni redan se i form av olika klättermöjligheter, ljudstation, bilbanor och utebygg. Vi jobbar aktivt med vår utegård och vill utveckla den ytterligare under den kommande tiden. Sinnesupplevelser av olika slag, stimulans och upptäckarglädje är viktigt för oss.

Välkommen att hälsa på oss!

Report errors on page

For other questions to the municipality, please use this form.

* Mandatory if you want a reply

What you send to the municipality becomes common record.

Contact

Öllsjögårds förskola

School zone: Västra

Phone

044-13 41 30, 0738-53 21 35

Visit address

Gorms väg 24

291 66 Kristianstad

More contacts

Carina Lindell

Rektor

044-13 58 64

Placeringsenheten

044-13 56 65

Administrerar frågor om kö, placeringar och avgifter. Telefontid: mån, ons, fre 9.30-11.30 tis, tors 13-14.30 Postadress: Barn- och utbildningsförvaltningen, Placeringsenheten, 291 80 Kristianstad

Mattisborgen

0738-53 21 35

Storbarns-avdelning

Villekulla

044-13 41 30

Småbarns-avdelning