Fyrens idrottsförskola

I Åhus ligger vår förskola med fyra avdelningar. En för småbarn, två för syskon och en avdelning för barn i åldrarna 1-6 år. Vi erbjuder småbarnen att sova ute året runt och har extra fokus på rörelse. Utevistelse utgör en stor del av dagen.

Fyrens idrottsförskola i Åhus ligger i naturskön miljö mellan vattentornet och Sånnaområdet.
Fyrens idrottsförskola i Åhus ligger i naturskön miljö mellan vattentornet och Sånnaområdet.

Vår förskola  

Vårt mål är att alla barn känner sig trygga och har roligt och utvecklas genom leken hos oss. Att ge barnen en bra grund att stå på är vad både vårdnadshavarna och personalen strävar efter och tillsammans kan vi ge dem det.

Varje vecka får barnen uppleva sång, musik, sagor och skapande verksamhet. Varje dag har vi samling tillsammans med hela barngruppen. Ett stort fokus läggs på värdegrunden, hur man är mot varandra, hur man kan hjälpa sina kompisar och vi har ett fadderbarn i Uganda som vi stöttar.

Utevistelse är en stor del av barnens dag på förskolan. Vi har tillgång till skolbussen som ibland tar oss till skog och hav. Där följer vi naturens skiftningar.

Idrottsprofilen

Vår Idrottsprofil innebär att barnen på ett lekfullt sätt kommer i kontakt med rörelse och gymnastik. Vi har friidrott ute på gården och har Friskis & Svettis-pass. Barnen får även prova på någon aktivitet från någon idrott  två till tre gånger per år.

Aktivt Föräldraråd

Föräldrarådet som finns på förskolan är aktivt och arbetar tillsammans med personal kring frågor som exempelvis utemiljö och högtider.

Report errors on page

For other questions to the municipality, please use this form.

* Mandatory if you want a reply

What you send to the municipality becomes common record.

Contact

Fyrens idrottsförskola

School zone: Södra

Phone

044-13 46 39

Visit address

Fyrvaktaregatan 5

296 35 Åhus

More contacts

Anne Olsson

Rektor

0733-13 93 63

Placeringsenheten

044-13 56 65

Administrerar frågor om kö, placeringar och avgifter. Telefontid: mån, ons, fre 9.30-11.30 tis, tors 13-14.30 Postadress: Barn- och utbildningsförvaltningen, Placeringsenheten, 291 80 Kristianstad

Läs mer

Krav-certifierad

Vår verksamhet är kravcertifierad. Det är en del av det miljöarbete som pågår i verksamheterna.

Krav-certifierad Read more