Allö förskola

Allö förskola har ett centralt läge i Kristianstad. Förskolan är uppdelad i fyra avdelningar, där vi arbetar med åldersblandade grupper. Vår vision är att alla barn ska utvecklas till sitt bästa jag.

På Allö förskola lär vi med hjälp av lek.
På Allö förskola lär vi med hjälp av lek.

Om förskolan

Allö förskolas lokaler var tidigare ett elevhem och anpassades för förskoleverksamhet 2007. Förskolans barn är uppdelade på fyra avdelningar; Bilen, Båten, Traktorn och Tåget. Alla våra avdelningar är åldersblandade, vilket innebär att barnen stannar på samma avdelning under hela sin förskoletid.

Ute och innemiljö

Vi arbetar för en föränderlig miljö som möter barnen i deras lek och lärande. Vår utemiljö erbjuder såväl backar, gräsytor och buskar som lekredskap, rutschkanor och gungor. Inomhusmiljön erbjuder ett rörelserum som de olika avdelningarna turas om att använda. Varje avdelning har en egen ateljé med stora fönster med vy över gården.

Allököket

Allö förskola delar lokaler med Allököket som också tillagar förskolans mat. Allököket är KRAV-certifierat vilket innebär att 25 procent av råvarorna som används är KRAV-märkta.

Report errors on page

For other questions to the municipality, please use this form.

* Mandatory if you want a reply

What you send to the municipality becomes common record.

Contact

Allö förskola

School zone: Östra

Phone

0724 - 67 84 44

Visit address

Kockumsgatan 7

291 32 Kristianstad

More contacts

Theresia Kromnow

Rektor

0724 - 67 84 44

Placeringsenheten

044-13 56 65

Administrerar frågor om kö, placeringar och avgifter. Telefontid: mån, ons, fre 9.30-11.30 tis, tors 13-14.30 Postadress: Barn- och utbildningsförvaltningen, Placeringsenheten, 291 80 Kristianstad

Läs mer

Krav-certifierad

Vår verksamhet är kravcertifierad. Det är en del av det miljöarbete som pågår i verksamheterna.

Krav-certifierad Read more