Utställningar

I Lilla Utställningshallen och i Konststudion på Kulturhuset Barbacka har vi utställningar skapade av, med eller för barn och unga. På vår fasad har vi YTOR. För att läsa mer om Ytor, klicka i högerspalten.

GUSTAVS BATTLE CATS
Gustav är 8 år och gillar att teckna. I den här utställningen har han inspirerats av spelet ”Battle Cats” och tecknat en rad olika spännande karaktärer. Teknik: Tusch och akryl på pannå.

Utställningsperiod: 3 – 23 september
Vernissage tisdag 3 september kl 18.00
Lokal: Utställningshallen

 

HILDE CALLMER - ÖGONBLICK
”Så länge jag kan minnas har jag hållit i en penna. När jag var yngre ritade jag teckning efter teckning i en rasande fart. Jag tyckte att det var jättekul, och det tycker jag fortfarande nu när jag är 15. I fyra år har jag tagit teckningskurser på Kulturskolan i Malmö och i samband med dessa har jag även deltagit i elevutställningar. Jag får inspiration och idéer när jag är ute och ser min omgivning. Det kan vara en bild, form eller färg jag känner att jag vill jobba med. Att teckna är min avslappning. Jag blir lugn.”

Utställningsperiod:
5 september – 14 oktober Vernissage: 5 september kl 18.00
Lokal: Glasgången

 

OSKAR GRÖNVOLD
Oskar har under många år deltagit i konstskolan Freja på Barbacka. På Freja har han med hjälp av engagerade lärare lärt sig behärska en rad olika tekniker. Han ser konsten som ett viktigt sätt att uttrycka sina känslor. Han uttrycker sig både med abstrakta motiv och i en mer berättande naivistisk stil.

Utställningsperiod: 26 september – 17 oktober
Vernissage: 26 september kl 18.00
Lokal: Utställningshallen

 

SKRÄCK
Nosabyskolans bild- och formklasser presenterar utställningen ”Skräck”. Det är årskurserna 4-9 som med både tredimensionell formgivning och med bilder med olika tekniker gestaltar sina innersta rädslor.

Utställningsperiod:
24 oktober – 28 november
Vernissage: 24 oktober kl 17.00 – 19.00
Lokal: Utställningshallen

 

ATELJÉ STURE
Deltagare från Kulturhuset Barbacka nya bildkurs ”Ateljé Sture” avslutar höstterminen men att göra en utställning tillsammans. Vad som ställs ut och eventuellt tema bestämmer deltagarna under höstens gång. Vill du veta mer om Bildkursen ”Ateljé Sture”? Se information under kurser Dans, Teater & Bild i programmet.

Utställningsperiod: 3 december – 7 januari
Vernissage: 3 december kl 16.00 – 17.30
Lokal: Utställningshallen

 

   • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.