Öppen Ateljé

Öppen Ateljé är Kulturhuset Barbackas skaparverkstad som äger rum på lördagar. Första tillfället under våren 2022 är den 29 januari. Vi ses!

29 januari-14 maj 2022
Lördagar kl. 12.00-14.00

Öppen Ateljé är en kreativ aktivitet som vänder sig till alla skaparsugna barn, unga och medföljande vuxna.

Skaparverkstaden är öppen på lördagar mellan kl. 12.00-14.00, och du kan komma och gå när du vill. På plats finns Kulturhuset Barbackas konstpedagoger för att guida, bidra med tips och inspirera.

Varje vecka har ett tema och utifrån detta utforskar vi olika material och tekniker. Ibland håller vi till inne i Ateljén, vissa tillfällen äger rum utomhus på vår innergård. Konstverken som skapas blir ofta en del av våra utställningar och installationer i huset.

Öppen Ateljé har ingen åldersgräns, men passar allra bäst för dig som är 3 år och äldre. Aktiviteten uppmuntrar till att barn och unga gör något tillsammans med sina medföljande vuxna, och möts i skapandet.

Kom till Kulturhuset Barbacka och utforska färg, form, papper, pärlor och annat magiskt!

 

Corona-läget:

På grund av det rådande smittoläget har vi begränsat antalet deltagare till max 7 personer i taget, oavsett ålder. Även vuxna räknas in.

Det innebär att det kan vara fullt när du kommer till oss, därför bör du vara förberedd på att vänta en stund eller komma tillbaka lite senare.

 

Vårens datum och teman

29 januari-12 mars

Med olika tekniker utforskar vi moln, minnen och känslor. Vi gör bland annat böcker, trycker bilder och skapar molnminnen.

19 mars-14 maj

Vi flyttar ut på innergården och tar oss an buskar, träd och vår stora väggyta. Vem eller vad rör sig runt på innergården? Vi gör bland annat pärlplateringar, stenmåleri, sätter ord i träden och målar stort!

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Filmer

Digital Öppen Ateljé

Se våra inspirationsfilmer där vi skapar roliga grejer med det vi har hemma.

Titta på filmerna