Familjeföreställningar

Här kan du läsa om höstens familjeföreställningar.

Lördag 15 oktober kl. 12.00 & 14.00

Förvandling (Big Wind)

Stora ögon! För långa armar! Är ballongen ett huvud? Vad är det vi ser? Och vad blev det nu? Förvandling är ordet.

Figur med stora ögon
Foto: Lina Ikse

Förvandling, förändring, utveckling, ingen kan undvika den, vi växer från att vara små till att bli stora, vi förändras i olika sammanhang, vem är jag i det här rummet eller den här tröjan?

Med uttrycksfull kostym leker och dansar figuren med olika sidor av sig själv. Det tunga runda livsälskande monstret som har aptit på livet och korv, med sin stora mun och stora ögon. Den blå figuren med alldeles för långa armar, som spelar munspel och känner sig lite hängig. Den guldiga cylindern har varken ögon eller armar, vinglar och skrider omkring. Förvandling är en lekfull dansföreställning för små barn och deras vuxna.

Ålder: 3-6 år
Längd: 30 min 
Lokal: Kulturhuset Barbacka, Stora scenen
Pris: 65 kr/person
Biljetter: köps via telefon, mejl eller på plats.
044-13 56 50
barbacka@kristianstad.se

 


 

Lördag 19 november kl. 12.00 & 14.00

Ring ring! (Teater 23) 

En varm berättelse om vikten av att våga be om hjälp.

Flicka som sitter i sin säng
Foto: Marta Andersson-Larsson

 

Zaras föräldrar har fullt upp med sig själva. De har aldrig tid att laga mat eller läsa läxor, och sent om kvällarna spelar de så hög musik att det är omöjligt att sova. Då ringer Zara till Zippo på Barnens Hjälptelefon. Han är den enda som tröstar och läser högt för henne tills hon somnar. När Zaras bästa kompis fyller år blir livet extra kämpigt. Hon har inga pengar till en present, föräldrarna lyssnar inte, och Zippo kan inte göra något. Så när hennes granne en dag ger henne en hundralapp för att få hjälp att handla ställs hon inför ett svårt val...

Ring ring! är en historia om ett av alla de barn som lever med föräldrar som inte förmår att vara föräldrar. Under julen 2020 ökade samtalen till Bris med nästan 40 procent jämfört med samma period året innan. Det inspirerade dramatikern Sofia Fredén att skriva en pjäs som med både allvar och humor berättar om vikten av att våga be om hjälp. 

Ålder: 6-11  år
Längd: 45 min 
Lokal: Kulturhuset Barbacka, Stora scenen
Pris: 65 kr/person
Biljetter: köps via telefon, mejl eller på plats.
044-13 56 50
barbacka@kristianstad.se


 

Lördag 3 december kl. 12.00 & 14.00

Till klangernas land (Teater KEF/Elias Faingersh) 

Vad är musik? Var hittar vi den? Var kommer den ifrån? Vad är skillnaden mellan musik och ljud?

Man med instrument

Välkommen till en ny interaktiv föreställning med Teater KEF där barn och vuxna får följa med på något av ett magiskt äventyr. En kul resa till klangernas land där vi får ompröva vad ordet musik betyder och upptäcka att begreppet innefattar mycket mer än vad vi trodde…

Varje rad i salongen blir till en tågvagn och alla som sitter i salongen blir passagerare och aktiva medverkande i föreställningen. Använd din fantasi – hur låter havsvågorna, vinden och småfåglarna i skogen, havets botten, rymden eller klanger av mörker? Allt börjar och allt slutar med ljud och om man lyssnar noga, kan man höra musiken överallt. I allt vi gör, i alla fysiska föremål och även de platser vi inte kan nå. Vi skapar livets musik, även omedvetet, bara genom att helt enkelt leva våra liv.

Ålder: 5-8  år
Längd: 40 min 
Lokal: Kulturhuset Barbacka, Stora scenen
Pris: 65 kr/person
Biljetter: köps via telefon, mejl eller på plats.
044-13 56 50
barbacka@kristianstad.se

 

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.