Barbackas Teatervecka

Årets Teatervecka är avslutad. Kulturhuset Barbackas åtta teatergrupper fick äntligen, efter ett par års uppehåll på grund av pandemin, ta klivet in på Stora scenen och möta publik.

Publiken bjöds på spännande äventyr, magi, humor, kärleksintriger, drama, spänning och allvar, allt i en härlig blandning. Pjäserna som spelades har skapats av deltagare och teaterpedagoger under läsåret.

TACK till deltagare, teaterpedagoger och publik för en härlig teatervecka!

Se bildspel från teaterveckan

Pjäserna som spelades under Barbackas Teatervecka

Världen bakom tavlan

En skolklass besöker ett konstmuseum. Några av barnen upptäcker en magisk tavla som de kan gå igenom. De hamnar i en annan värld där det finns alla möjliga varelser. En ond drottning styr över världen men det finns de som vill ta över tronen. Hur ska barnen kunna komma tillbaka till sin egen värld? Spelas av barngrupp åk 3-4.

Längd: ca 30 minuter

Händelsen 

En helt vanlig niondeklass på en helt vanlig skola. Men efter en fest börjar elever försvinna, en efter en. Snart är de inte många kvar, vad ska hända? Spelas av ungdomsgrupp åk 6-8.

Längd: ca 30 minuter


Gå till vinden 

Veckan börjar med att några nya elever från barnhemmet börjar i klassen. Därefter upptäcks ett mystiskt meddelande på toaletten. Undrar vem som skrev det, och varför? Spelas av barngrupp åk 4-6.

Längd: ca 30 minuter

High school horror show 

High school-drama mixas med skräck när två rivaliserande läger i en niondeklass lurar ut varandra till en övernattning i ett övergivet mentalsjukhus. Men när de väl är där får de helt andra problem än dem de hade innan. Spelas av barngrupp åk 5-6.

Längd: ca 30 minuter


Vi pratar inte om JANE 

Jane försvann från Byn och ingen sa något mer om saken. Men nu har tio år gått och Byn får oväntat besök. En tragisk komedi eller en komisk tragedi, det här är berättelsen om några människor i en by där alla tänker på sig själva i första hand. Spelas av ungdomsgrupp åk 9-gymnasiet.

Längd: ca 45 minuter

Bara döda fiskar följer strömmen 

Har du tänkt på att val du gör i ett visst ögonblick kan påverka hela ditt liv? Följer du ditt hjärta?  En pjäs om ett gäng ungdomar och en äldre man som minns sitt 60- och 80-tal. Värme, humor och allvar i en härlig blandning. Spelas av åk 9-gymnasiet.

Längd: ca 45 minuter


Skogens förbannelse 

Sen urminnes tider har svampfolket levt i sin fridfulla skog. En dag sker ett misstag och en förbannelse utbryter. Dunkelklanen tar över och skogen förändras. När allt ser som mest mörkt ut dyker kycklingfolket upp i skogen. De har rymt från den giriga forskaren. Ett äventyr i fantasyanda. Spelas av barngrupp åk 5-6.

Längd: ca 30 minuter

De skyldiga 

Skyldig eller inte skyldig är frågan i denna skräckteater som berättar om ett misstag som får förödande konsekvenser. Vem ska straffas för sina handlingar och varför? Spelas av ungdomsgrupp åk 7-8.  (Pjäsen kan upplevas läskig för yngre barn)

Längd: ca 30 minuter

 

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.