Danskurser våren 2021

Kulturhuset Barbacka ställer in planerade danskurser som skulle ha startat vecka 4. Dessa ersätts med ett digitalt utbud som en kan ta del av hemifrån.

Vi ser en betydande risk för nya eller förlängda restriktioner och väljer därför att ställa in planerade danskurser, för att istället erbjuda digitala alternativ.

Genom denna förändring kan vi bedriva verksamhet utan risk för smittspridning. Vi kan också öppna upp för fler deltagare, eftersom fysiska träffar hade medfört ett mer begränsat antal deltagare.

Dans online vecka 4-7 

I stället för kurser erbjuds livesända workshops inom olika dansstilar och på olika nivåer. Dessa träffar sker via Zoom, och du behöver anmäla dig i förväg för att få en plats. En liten kostnad tas. Utbudet läggs löpande upp på här på hemsidan och även på våra sociala medier. Barbackas danspedagoger kommer också att publicera dansmaterial som är öppna för alla att se här på vår hemsida.

Förändringarna gäller först och främst vecka 4-7. Vi har en förhoppning om att kunna gå över till fysiska träffar längre fram i vår, men avvaktar och förhåller oss till de rekommendationer vi får från Folkhälsomyndigheten, Region Skåne och Kristianstads kommun.

Livesända workshops

Här presenterar vi de workshop som du kan anmäla dig till. Kostnad 30 kr/person och tillfälle. 

Kommer inom kort... 

 

Läs mer om Barbackas dansverksamhet

Vi har ett brett utbud inom olika dansstilar och har normalt ett åldersspann från 4 till 25 år. Våra ledare är utbildade danspedagoger eller dansare. Fokus i kurserna ligger på dansglädje och samspel, varje deltagare ska känna sig sedd och lyssnad på. Glädjen att dansa tillsammans i grupp kommer i första hand! De yngre deltagarna har mycket fokus på kreativitet och kroppsmedvetenhet. I de lite äldre grupperna ingår mer teknikträning och koreografier.

Nivåer

Alla våra dansgrupper är märkta med nivåer eller åldersspann. Här förklarar vi vad de betyder.

Årskurs 3-5, 4-5 samt barndans, danslek och dansmix = Här krävs inga förkunskaper. Nästa steg blir nivå 1 eller öppen nivå.
Nivå 1 = För dig som är nybörjare eller har dansat färre än 3 terminer.
Nivå 2 = För dig som dansat nämnd stil i minst 3-4 terminer.
Öppen nivå = Pedagogen lägger nivån efter dansarens förutsättningar. Här finns något att lära för alla oavsett tidigare danserfarenhet.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.