Kulturläger

Årets kulturläger är slut för denna gång. Stort tack till alla deltagare och personal för två härliga veckor!

Kulturlägret är för dig som går i årskurs 3–6 (barn födda 2010–2013) och pågår i fyra dagar. Du får bland annat skapa konst, musik, skriva och berätta.

Tema "tiden"

Vad är tid och hur påverkar den oss? Hur känns den och hur kan vi få syn på den?

Under fyra dagar får du vara med att utforska temat tiden genom att skapa konst, musik, rytm och rörelse – skriva och berätta. Deltagarna kommer vara uppdelade i grupper som turas om att uppleva och prova på olika konst- och kulturaktiviteter. Det behövs inga förkunskaper. Du deltar alla fyra dagar i samma grupp och vi lägger stort fokus på att ha kul, inspirera varandra och känna gemenskap tillsammans!

 

Information om lägret

ÅLDER: 

För deltagare födda 2010–2013

DATUM:

Vecka 24: 12–15 juni eller den vecka 25: 19–22 juni. 
OBS: Samma läger ges båda veckorna. Du anmäler dig alltså till en av veckorna. 

PLATS: Kulturhuset Barbacka
Barbackagatan 12, 291 32 Kristianstad
Du hittar oss mittemot Centralstationen,
nära till både tåg- och bussförbindelser.
TID:

Måndag–torsdag kl. 09.00–15.00. Lunch ingår.

RESOR: Du tar dig själv till och från Kulturhuset Barbacka.
LEDARE: Utbildade pedagoger och feriearbetande ungdomar.  Ansökan om feriearbete öppnar 13 mars (gäller för ungdomar födda 2005 & 2006). 
ANMÄLAN:

Lägret har 96 platser. Anmälan öppnade 27 mars och lägret är nu fullbokat.

Anmälan är bindande. Avgift betalas antingan via swish eller faktura, som skickas ut fortlöpande. Sjukdom med sjukintyg ger rätt till återbetalning av hela eller delar av kostnaden. Det ges ingen återbetalning eller reducering av avgiften vid avhopp under lägrets gång.

KOSTNAD: Lägret kostar 300 kr och då ingår lunch varje dag. Om du inte bor i kommunen kostar det 480 kr. Alla får också Kulturlägrets t-shirt, som du bör använda varje dag.
MAT:

OBS: Nytt för i år är att lunch serveras på Södra Kasern (INTE som tidigare på Kulturhuset Barbacka). Barnen besöker lunchserveringen gruppvis tillsammans med sina stödledare (feriearbetande ungdomar). Behöver du specialkost, måste du markera det i anmälningsformuläret.

FOTO: Det händer att vi fotograferar på lägret och blir det en bra bild vill vi ibland publicera den till exempel på vår hemsida och i våra sociala medier (utan namn). Du kommer före lägrets start få hem en blankett för godkännande av fotografering (GDPR) som du fyller i och tar med dig lägrets första dag. 

 

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Se vilka fler läger som finns i Kristianstad

Kontakt

Receptionen

Telefon

044-13 56 50

Besöksadress

Barbackagatan 12