Digital Öppen Ateljé

Här hittar du korta filmer från vår digitala skaparverkstad. Se filmerna och låt dig inspireras till att skapa där hemma.

Filmerna skapades under tiden som Öppen Ateljé fick pausa sin fysiska verksamhet  på grund av pandemin. I filmerna presenterar våra pedagoger olika saker som du kan göra hemifrån – med hjälp av sånt du har hemma.

 

Akvariet 

Filmerna här nedan har ett tema och vill inspirera dig till att se vad som finns under vattenytan. Med hjälp av olika tekniker och roliga idéer bygger vi en undervattensmiljö. Vi använder oss av material som redan finns och som kan återanvändas. 

Återanvänd pärlplattor

Har dugamla pärlplattor hemma? Här visar Nelly hur en kan göra nya former av dem och ger tips på vad. Ladda strykjärnet och ha en vuxen till hands. Inspelad 17 april 2021.

 

Skatter till skattkistan

Ilona visar hur du, med hjälp av cirklar på en tråd, kan fylla vår skattkista med det som DU tycker är viktigt, det du drömmer om. Inspelad 20 mars 2021.

 

Tittskåp/miniakvarium

Inspelad 13 mars 2021.

 

Undervattensväxter

Likt vajande träd i vinden rör sig undervattensväxter i havet. Här behövs stöd från någon som kan hantera ett strykjärn. Leta efter vad ni har därhemma och smält samman mjukplast och skapa livfulla former. Inspelad 6 mars 2021.

  

Fiskar

Rota runt i plaståtervinningen där hemma och se vad du hittar att göra fiskar av. Inspelad 13 februari 2021.

 

(Glänsande) bubblor

Genom att återbruka använda plastbehållare som mallar ritar vi glänsande luftbubblor i havet. Inspelad 6 februari 2021.

 

Isplankton

Med hjälp av gamla plastbehållare, vatten och färg skapar vi vackra is-skulpturer att hänga utomhus, inspirerade av våra fantastiska vänner växtplankton och kiselalger. Inspelad 13 januari 2021.

 

 

Maneter i gårdsakvariet

Här visar konstpedagogen Ilona hur en kan göra olika maneter i returplast. Inspelad 23 januari 2021.

 

Fler filmer från digital Öppen Ateljé 

Nelly Nilsson Nyberg visar barnanpassade idéer att skapa hemma vid köksbordet. Bort med köksduken, fram med alla grejer och börja skapa! 

PappersfigurerVik dekorationer av papperRörliga ögon

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.