Babysim och minisim

Genom lek och utan prestationskrav låter vi barnen upptäcka glädjen av att vara i vatten. Vi lär dem att allt mer självständigt kunna ta sig framåt i vattnet, träna självlivräddning (kunna ta sig upp ur bassängen själv) och vi lägger grunderna för att de senare ska kunna ta sina första simtag.

Många av våra kursdeltagare säger att babysimmet är veckans höjdpunkt, både för barn och förälder. En instruktör leder er genom övningar som på sikt leder till att barnen självständigt kan dyka ner i vattnet och ta sig upp från kanten. Allt sker på barnens villkor.

Babysim 

Babysim finns i tre olika steg. Årets andra omgång är vecka 13-22 (ej vecka 15). 

Pris

Varje kurs innefattar åtta tillfällen à 30 minuter och priset är 1400 kr per barn. Max en badande vuxen per barn och tillfälle ingår i priset.

Steg 1

Vid start på babysim ska barnet vara minst tre månader och väga minst fyra kilo. Målet med steg 1 är att under lek och utan prestationskrav låta barnet stimuleras i sin utveckling. Stort fokus ligger på vattenvana. Genom olika övningar och sånger övar barnen på att bubbla, greppa, balansera och ligga i olika "simlägen" i vattnet. Vi börjar smått med dykförberedande övningar för att sedan låta barnen göra sina först dyk under vattnet.

Tisdagar 11.00
Tisdagar 11.30
Onsdagar 15.00

Steg 2

Vi fortsätter där vi slutade i nybörjargruppen. Dyken utvecklas och fler övningar introduceras. Barnen tränar på att hålla fast vid kanten och börja dra sig upp vilket är grunden i självlivräddning.

Tider att välja mellan:

Tisdagar 10.00
Tisdagar 10.30
 

Steg 3

Vi badar och simmar tillsammans med våra barn men låter dem jobba allt mer självständigt. Stor betoning på självlivräddning, det vill säga ta sig in till kant och klättra upp för kant. Barnen tränar på att dyka självständigt från kanten.

Tider att välja mellan:

Onsdagar 15.30
Torsdagar 14.30
 

Steg 4

Barnen får börja träna på att röra sig själva i vattnet genom att sparka sig fram, hela tiden med föräldern vid sin sida. De får också testa att flyta själva. Vi fortsätter också med att träna självlivräddning, dyka från kant, vända tillbaka och ta sig upp.

Tider att välja mellan:

Torsdagar 15.00

Minisim 

Lärorik och rolig aktivitet för barn 2-5 år gamla. Barnen behöver ingen tidigare erfarenhet av att simma och bada. Våra instruktörer anpassar övningarna efter barnens förkunskaper och vattenvana, föräldern är hela tiden med i vattnet och stöttar barnet. Vi tränar på att flyta, vända mellan mage och rygg och sparka sig fram i vattnet. Genom lek och sång har barnen en rolig stund och vi utvecklar deras självförtroende i vattnet.

Vuxen kvinna hjälper en flicka i vattnet.

Minisim

2–3 år 

Kursen riktar sig till alla barn mellan 2-3 år. Lektionerna leds av en instruktör men föräldrarna är hela tiden med i vattnet. Vi tränar vattenvana – doppa huvudet, hoppa från kanten och flyta på ryggen, självlivräddning - hoppa ner i vattnet, vända, ta sig in till kanten och upp igen. Barnen får efter egen förmåga träna på grunderna i simning - att självständigt sparka sig fram i vattnet. Barnen tränar också på att kunna vända mellan mage och rygg.

Vårens första kurs startar vecka 3 och pågår till och med vecka 11 (ej vecka 8). Årets andra omgång är vecka 13-24 (ej vecka 15). 

Tider att välja mellan:

Onsdagar 17.00
Onsdagar 17.30

Pris

Varje kurs innefattar åtta tillfällen à 30 minuter och priset är 1400 kr per barn. Max en badande vuxen per barn och tillfälle ingår i priset.

4–5 år

Kursen riktar sig till alla barn mellan 4–5 år. Lektionerna leds av en instruktör men föräldrarna är hela tiden med i vattnet. Vi tränar vattenvana – doppa huvudet, hoppa från kanten, flyta på ryggen, frånskjut från kant och glida ut i vattnet. Barnen får efter egen förmåga träna på grunderna i simning - att självständigt sparka sig fram, vända över till rygg för att andas och sedan vända tillbaka. Vi går också igenom bentag i bröstsim och liksidigt ryggsim.

Vårens första kurs startar vecka 3 och pågår till och med vecka 11 (ej vecka 8). 

Tider att välja mellan:

Onsdagar 18.00 - 18.30
Onsdagar 18.30 - 19.00

Pris

Varje kurs innefattar åtta tillfällen à 30 minuter och priset är 1120 kr per barn. Max en badande vuxen per barn och tillfälle ingår i priset.

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.