AquaSport

Gillar du gruppträning kanske vår AquaSport  är något för dig! I motionsbassängen kör vi ledareledda pass med fokus på både styrka och kondition. Behöver du en lugnare träningsform kan du anmäla sig till vår varmvattengympa.

Drop in

Du behöver inte göra någon föranmälan till våra pass i motionsbassängen utan betalar direkt i kassan. Eftersom det är drop-in kan du börja när som under terminen.

Vår motionsbassäng är 1,10 - 1,80 m djup och under passen brukar vi utnyttja både den grunda delen och den djupa. Naturligtvis väljer du själv hur långt ut mot djupa delen du vill röra dig. Du har också möjlighet att välja hur tufft du vill träna!

AquaSport

Rörelse i vatten är skonsamt och skelettet belastas inte på samma sätt som det gör vid tillexempel löpning och hopp på land.

Eftersom vattnet också ger ett konstant motstånd och man hela tiden måste anpassa sin kropp mot flytkraften tränas många utav kroppens muskler samtidigt. Under våra pass tränar du både din styrka och din kondition.

Höstens pass

Under höstlovet vecka 44 tar AquaSport ett uppehåll bortsett från Aquaintervall måndag 18.30 som vi kör som vanligt.

Måndagar 18.30 Aquaintervall 40

Tisdagar 16.30 AquaBasic 40

Onsdagar 17.30 AquaMix 40

Torsdagar 16.30 AquaMix 40 

Från vecka 45 kommer vi även erbjuda AquaDeep för de morgonpigga, 07.00 på fredagar

 

Pris

25:- utöver ordinarie entré.

875:- för ett 12-kort inklusive badentré.

Nyhet! Nu ingår all AquaSport i ditt Årskort Bad.

Passbeskrivning

AquaBasic

Klassisk vattenträning när den är som bäst. Vi fokuserar på olika muskelgrupper och varvar rena styrkelåtar med pulslåtar. Vi utnyttjar hela tidens vattnets motstånd i våra rörelser och använder oss av olika redskap så som hantlar, frisbee och flexibeam.

AquaDeep

På djupt vatten sätter vi konditionen på prov då vi är i konstant rörelse. Vi använder oss av olika redskap så som wetbelt och hantlar.

AquaIntervall

Högintensiva intervaller varvas med längre intervaller och kort vila. På ett effektivt sätt tränar du både styrka och puls samtidigt. Vi använder oss av olika redskap så som och hantlar och flexibeam.

AquaMix

I AquaMixen blandar vi klassiska vattenövningar med tabataintervaller och djupdelsträning. Vi använder oss av olika redskap så som hantlar, frisbee och flexibeam.

Varmvattengympa

För dig som är intresserad av träning i lite lugnare tempo startar Tivolibadet upp vattengympagrupper i varmvattenbassängen två gånger om åren.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.