Nybörjare i naturen, vill du vandra och saknar sällskap?

Kom med ut och vandra på Skåneleden Vattenriket under Friluftslivets år 2021. Vandringarna är särskilt anpassade för den som är ovan vid att vara ute i naturen men som längtar efter att pröva på. En erfaren guide leder vandringen.

Stranden i Yngsjö
Stranden i Yngsjö

På vandringen upptäcker vi naturen och vandrar i lugnt tempo. Vi tar regelbundna pauser där guiden kan svara på frågor och berätta om allemansrätten, ge tips på platser att besöka, klädval, utrustning för vandring, om övernattning i naturen och andra frågor som gruppen är intresserade av.

De här kostnadsfria prova på-vandringarna hålls under tre tillfällen vår och höst 2021. Första tillfället är lördag 24 april från klockan 13 till cirka kl 16. Vi utgår från Åhus, samlingsplats på torget (framför museet). Vi följer Skåneleden Vattenriket till Äspets naturreservat och tillbaks till Åhus igen, en vandring på cirka 6 km.

Hundar i koppel är välkomna. Barn under 15 år går tillsammans med en vuxen.

Allt som behövs är ett par bekväma skor, regnkläder eller solskydd beroende på väder, sittunderlag (tidning i en plastpåse går bra), egen fika (till exempel kaffe, macka, frukt) och vattenflaska.

Anmäl dig till aktiveramera@kristianstad.se senast 16 april. Det finns ett begränsat antal platser så anmälan krävs. Vandringen anpassas och genomförs utifrån de rekommendationer som finns från Folkhälsomyndigheten.

Varmt välkommen!

#friluftslivetsar2021 #friluftslivetsår2021 #luftenärfri #luftenarfri #friluftskompis

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.