Charlottesborgshemmets centralkök

Vi är kommunens kylmatskök. Det innebär att vi tillagar maten och kyler ner den snabbt under kontrollerade former. Denna nedkylning gör att näringsvärdet i maten bibehålls och att våra kunder har möjlighet att påverka slutresultatet vid slutberedningen ute på boende och förskolor.

Charlottesborgsköket tillagar och skickar huvudkomponent, sås, efterrätt och kvällsmat till Charlottesborgshemmet, Allögården, Skärdalshemmet, Österängsgården, Hammarshemmet och Almhaga tre gånger per vecka.

Dessutom tillagas mat till förskolorna Ängsgården, Österäng, Sjögården, Svalan samt Palettens helgbarn. Förskolorna får huvudkomponent och sås levererat två gånger per vecka.

Maten slutbereds ute på respektive boende/förskola och serveras med nykokt potatis, pasta eller ris och kokta/färska grönsaker.

Till ca 120 hemmaboende kunder med beviljad matdistribution skickas kyld portionsförpackad mat med taxi en gång i veckan. Matsedeln består av 10 maträtter med möjlighet att göra val på tillbehör och 7 desserter att välja mellan. Varje vecka kommer det en ny matsedel.

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.