Urbana hembygdsgården

Urbana hembygdsgården är en mötesplats på Näsby. Här finns aktiviteter för alla i kommunen. Du är varmt välkommen att delta i våra aktiviteter eller leda aktiviteter som volontär eller förening.

Urbana hembygdsgården - en mötesplats för alla!
Urbana hembygdsgården - en mötesplats för alla!

Om Urbana hembygdsgården 

Välkommen till vår mötesplats där du kan vara med i olika aktiviteter eller engagera dig som volontär eller förening och hålla i aktiviteterna. Vårt program med aktiviteter finns här på sidan. Vi informerar och tipsar även om aktiviteter som sker via Urbana och i Kristianstad på vår Facebooksida. 

Vår mötesplats brukar ha många aktiviteter som anordnas av volontärer och föreningar exempelvis kulturträffar, jobbsökargrupp, språkgrupper för dig som vill lära dig svenska, körkortsteori, föräldragrupper, cykelkurser, föreningsaktiviteter, läxhjälp för barn och vuxna, rådgivning och barngrupper med mera. Under loven har vi också aktiviteter för barn, familjer och ungdomar som anordnas av personal från kommunen. 

Programmet finns i blocket "Dokument". Vi uppdaterar med fler aktiviteter efterhand som de bokas in. Se till exempel affisch om cykelkurs. Det finns också en lista med olika aktiviteter och mötesplatser i Kristianstad som du kan ta del av. Du kan även få kontakt med en föreningslots som kan tipsa om olika föreningar och aktiviteter man kan delta på i Kristianstad. Mer information finns i dokumentblocket.

Vill du få kontakt med en volontär? eller bli volontär?

Vi skapar möten mellan människor för att stödja utifrån olika behov. Exempelvis kan du får hjälp med dina läxor av en volontär eller ha kontakt med någon att prata svenska tillsammans med. Som volontär för nyanlända eller andra personer som behöver stöd i sin vardag så gör ditt engagemang stor skillnad. Ta gärna kontakt med personalen. Mer information finns också i blocket dokument och även på denna sidan: Bli volontär - Kristianstads kommun  

Samarbete med olika föreningar och verksamheter

Vi samarbetar med civila samhället och andra verksamheter där vi tillsammans arrangerar inkluderande aktiviteter samt stödjer nyanlända i Kristianstad. Vi samverkar med t.ex. Röda Korset, Invandrarföreningar, studieförbund, FN-föreningen, KFUM Basket, House of Beatrice, Rädda Barnen, RF-SISU Skåne och Högskolan Kristianstad. Kontakta gärna oss om din förening eller verksamhet vill samarbeta! 

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.