Urbana hembygdsgården

Urbana Hembygdsgården är en mötesplats på Näsby. Vi arrangerar integrationsfrämjande aktiviteter för alla kommuninvånare och bygger på ideell kraft, integration, kunskap och engagemang. Du är varmt välkommen att delta i våra aktiviteter och även hjälpa till som volontär hos oss.

Urbana hembygdsgården - en mötesplats för alla!
Urbana hembygdsgården - en mötesplats för alla!

Våra aktiviteter

Urbana hembygdsgården har kulturträffar för dig som vill lära dig mer om din egen/andras kulturer, jobbsökgrupp, språkgrupper för dig som vill lära dig svenska, integrationsguider, körkortsteori, föräldragrupper, föreningsaktiviteter, Kompis Sverige, läxhjälp för barn, Rådgivning och barngrupper m.m. Under sommaren har vi också sommarlovsaktiviteter för barn och familjer. Kika gärna också i vårt programblad.

De flesta av oss som arbetar på Urbana Hembygdsgården är volontärer och föreningar. En anställd på plats arbetar som integrationssamordnare.

Var med och skapa aktiviteter

Vill du träffa människor från olika kulturer, kom gärna till våra kulturträffar eller är du intresserad av integration och vill vara volontär hos oss och t.ex. hjälpa barn med läxor, lära asylsökande/nyanlända svenska eller har du egna förslag på aktiviteter som du kan ordna så hör gärna av dig. Ditt engagemang gör skillnad!

Urbana Hembygdsgården har flera schemalagda aktiviteter/grupper i veckan, måndag till fredag och tar emot väldigt många besök per vecka.

Omkring 30 volontärer/ledare engagerar sig i våra integrationsfrämjande aktiviteter och vi samarbetar med många olika samhällsaktörer och driver projekt tillsammans med civila samhället.

Integrationssamordnaren på Urbana Hembygdsgården deltar i olika nätverk och samverkans- och arbetsgrupper för att lyfta våra besökares behov och arbeta utifrån gemensamma mål.

Urbana hembygdsgården finns på Facebook. Du är varmt välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om våra aktiviteter eller om du vill vara volontär.

Andra sätt att mötas

Genom organisationen Kompis Sverige får du hjälp att hitta en kompis i Kristianstad.
Du som nyanländ får en svensk vän för att snabbare lära dig svenska och förstå det svenska samhället.

Redan etablerade svenskar ansöker om att få vara med och träffa en person från en annan bakgrund och kultur. Genom att matcha personer utifrån intressen, livssituation och personlighet kan ni bli bra kompisar redan från början.

Kompis Sverige

Anmäl intresse för att träffa en ny kompis i Kristianstad

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.