Urbana hembygdsgården

Urbana Hembygdsgården är en mötesplats på Näsby. Här finns aktiviteter för alla i kommunen. Du är varmt välkommen att delta i våra aktiviteter och även hjälpa till som volontär hos oss.

Urbana hembygdsgården - en mötesplats för alla!
Urbana hembygdsgården - en mötesplats för alla!

Urbana hembygdsgården är från den 15 juni öppen för sommarlovsaktiviteter för barn och ungdomar.

Övriga aktiviteter är för tillfället stängda.

På grund av coronavirus, covid-19, har vi beslutat att ställa om aktiviteterna på Urbana hembygdsgården en period framåt. Vi följer myndigheters rekommendationer att begränsa smittspridningen. Många, både unga och gamla, besöker oss och vi värnar våra besökare och våra medarbetare.

Du är välkommen att kontakta oss via telefon eller mejl. 

Våra aktiviteter

Urbana hembygdsgården har kulturträffar för dig som vill lära dig mer om din egen/andras kulturer, jobbsökgrupp, språkgrupper för dig som vill lära dig svenska, integrationsguider, körkortsteori, föräldragrupper, föreningsaktiviteter, Kompis Sverige, läxhjälp för barn, Rådgivning och barngrupper m.m. Under sommaren har vi också sommarlovsaktiviteter för barn och familjer. Kika gärna också i vårt programblad.

De flesta av oss som arbetar på Urbana Hembygdsgården är volontärer och föreningar. En anställd på plats arbetar som integrationssamordnare.

Var med och skapa aktiviteter

Vill du träffa människor från olika kulturer, kom gärna till våra kulturträffar eller är du intresserad av integration och vill vara volontär hos oss och t.ex. hjälpa barn med läxor, lära asylsökande/nyanlända svenska eller har du egna förslag på aktiviteter som du kan ordna så hör gärna av dig. Ditt engagemang gör skillnad!

Urbana Hembygdsgården har flera schemalagda aktiviteter/grupper i veckan, måndag till fredag och tar emot väldigt många besök per vecka.

Många volontärer/ledare engagerar sig i våra integrationsfrämjande aktiviteter och vi samarbetar med många olika samhällsaktörer och driver projekt tillsammans med civila samhället.

Integrationssamordnaren på Urbana Hembygdsgården deltar i olika nätverk och samverkans- och arbetsgrupper för att lyfta våra besökares behov och arbeta utifrån gemensamma mål.

Urbana hembygdsgården finns på Facebook. Du är varmt välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om våra aktiviteter eller om du vill vara volontär.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.