Solcellsparken ska heta Solpunkten

Uppdaterad:24. september 2020 11:19Arkiverad

C4 Energis storskaliga solcellspark växer fram längs med E22:an vid Sveriges lägsta punkt. Med hjälp av C4 Energis medarbetare har solcellsparken nu fått sitt namn. Namnet är Solpunkten.

Nästan 10 000 solcellspaneler ska producera 4 MW om året och i prydliga rader står de nu monterade vid Sveriges lägsta punkt.

- Det låter kanske märkligt att placera en solcellspark på Sveriges lägsta punkt, men ur ett samhällsperspektiv är det en ideal plats. Vi använder mark som inte är lämplig till vare sig bostäder eller åkermark och producerar förnybar el. Det tycker vi är att tänka både samhällsekonomiskt och klimatsmart, säger Lars Britse som är marknadschef på C4 Energi.

Kreativa medarbetare föreslog vinnande namn

- Med syfte att uppmärksamma alla kollegor som målmedvetet har arbetet för att förverkliga denna häftiga satsning i Kristianstad genomförde vi en intern namntävling och det var intressant att se alla fina och kreativa namnförslag som lämnades in. Till slut stod det klart att det vinnande bidraget var Solpunkten, berättar Lars Britse.

Solpunkten, som blir en av Sveriges största solcellsparker, kommer att vara färdigbyggd under oktober månad och under senhösten kommer C4 Energi presentera hur alla som är intresserade av att aktivt delta i omställningen till mer förnybar energi kan bli andelsägare i parken.

- Det här är ett erbjudande som riktar sig till både privatpersoner och företagare som vill ta konkreta initiativ för ökad hållbarhet genom att välja grön och närproducerad el, säger Lars Britse.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.