Öppettider ändras och verksamheter stängs

Uppdaterad:7. december 2020 14:45Arkiverad

I samhället är det för närvarande en mycket stor spridning av covid-19. Därför stänger kultur- och fritidsnämnden från och med måndag 7 december tillfälligt verksamheter.

Kulturhuset Barbacka
Kulturhuset Barbacka, en av verksamheterna som tillfälligt stänger för allmänheten

Kultur- och fritidsnämnden stänger från och med måndag 7 december tillfälligt Tivolibadet och Kulturhuset Barbacka för allmänheten, samt allmänhetens åkning i Kristianstads ishall. Dessutom stänger Stadsbiblioteket och Åhus bibliotek under helger. Uthyrning av idrottsanläggningar till privatpersoner, företag och föreningar berörs också. 

Beslutet gäller fram till den 28 februari 2021. Dock kan förändringar ske om smittspridningen minskar och vi får andra rekommendationer på nationell och regional nivå.

 • Tivolibadet stängs för allmänheten. Tivolibadet håller öppet för skolverksamhet. Receptionen är öppen som vanligt för Friskvårdshusets gäster.
 • Kulturhuset Barbacka stängs för allmänheten, kursverksamhet fortsätter för målgruppen födda 2005 eller senare, Kulturnyckelns verksamhet löper.
 • Kristianstads ishall stängs för allmänhetens åkning. Ishallen håller öppet för skolverksamhet.
 • Stadsbiblioteket och Åhus bibliotek håller stängt under helger.
 • Uthyrning av träningsverksamhet i kommunala idrottsanläggningar stängs för privatpersoner, företag och föreningar, gällande verksamhet som vänder sig till personer födda 2004 eller tidigare. Undantag görs för yrkesmässig idrott.
 • Uthyrning av all tävlingsverksamhet i kommunala idrottsanläggningar stängs. Undantag görs för yrkesmässig idrott.

Yrkesmässig idrott undantas, förutsatt att man följer övriga rekommendationer och riktlinjer som respektive specialidrottsförbund tagit fram. Yrkesmässig idrott har, i dialog definierats mellan Riksidrottsförbundet och Folkhälsomyndigheten, och finns att läsa vidare via Riksidrottsförbundets hemsida.

Flera verksamheter påverkas inte av beslutet

Biblioteken är fortsatt öppna, eftersom det finns ett stort behov av den samhällsnyttiga service som biblioteken har, till exempel medborgarservice, publika datorer och kopiering. Tivolibadet, Kristianstads ishall och övriga kommunala idrottsanläggningar håller fortsatt öppna för skolverksamheten. På Kulturhuset Barbacka fortsätter kursverksamheten för barn som är födda 2005 eller senare. Kulturnyckelns verksamhet löper.

Varför sker förändringarna nu?

Vi har för närvarande en mycket stor samhällspridning av covid-19 i Skåne. För att minska smittspridningen har Smittskydd Skåne och Länsstyrelsen Skåne betonat kommunernas ansvar för att underlätta för medborgarna att följa råd och rekommendationer. Ett sätt för oss att göra detta är att stänga vissa anläggningar för allmänheten.

Varför gäller beslutet till den 28 februari 2021?

För att Kristianstads kommunkoncern ska ha något mer långsiktiga planeringsförutsättningar har samordningsstaben beslutat att verksamhet ska kunna bedrivas under skärpta restriktioner till 28 februari 2021.

 

 • Meddela fel på sidan

  Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

  * Obligatoriskt om du vill få svar

  Det du skickar till kommunen blir allmän handling.