Lunchlåda till gymnasieelever som läser på distans

28. september 2020 09:16Arkiverad

I de perioder som gymnasieeleverna läser på distans ges möjligheten att hämta lunchlåda på en plats eller skola i närheten av hemmet.

Då distansundervisning infördes för gymnasieeleverna i våras erbjöds dessa att hämta ut lunchlådor på ett ställe i Kristianstad, Södra Kasern. En hel del kritik riktades mot beslutet, men nu öppnas möjligheter att kunna hämta ut mat på fler ställen, då undervisningen delvis fortsatt kommer att ske på distans.

- Vi gjorde det bästa vi kunde under rådande omständigheter. Men när vi nu räknar med att det förmodligen blir hela läsåret 20/21 måste vi hantera det på ett smidigare sätt för eleverna, säger Mattias Olsson. Ambitionen är eleverna ska kunna hämta ut en lunchlåda på en plats eller skola i närheten av hemmet.

Kostchef Agneta Ekner Carlsson och skolchef Anders Månsson fick uppdraget från förvaltningschefen att undersöka möjliga lösningar och har jobbat intensivt med frågan.

- Det är många parametrar vi måste ta hänsyn till. Vi måste ju säkerställa att det rent logistiskt går att komma och hämta maten, utan att bli en risk för andra, att det är säkert för alla de som ska ha specialkost, utrymme för kylrum och så vidare, förklarar Agneta Ekner Carlsson.

- Det är en stor omställning och vi behöver lite mer tid för att lösa det sista. Så de två första veckorna, 24 augusti till 4 september, hoppas vi att man har överseende med att hämta maten på Södra Kasern. Vi gör vårt allra bästa för att det därefter ska fungera att hämta lunchlåda i sitt närområde, säger skolchef Anders Månsson.

Information om hur det praktisk ska gå till informeras via Unikum och finns det frågor och funderingar ombeds man kontakta ansvarig rektor.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.