Anpassa

Vi har flera hjälpmedel för att alla ska kunna ta del av informationen på vår webbplats. De flesta funktionerna hittar du på varje sida. Behöver du större text ändrar du det i din webbläsare.

Textstorleken

Du kan ändra textstorleken på webbplatsen genom ändra inställningarna i din webbläsare. I de flesta moderna webbläsare gör du det genom att hålla ner Ctrl-tangenten och snurra hjulet på din datormus. Du kan också använda ctrl-tangenten tillsammans med + eller -. På en Mac använder du cmd-tangenten tillsammans med + eller -.

Lyssna

Du kan få all vår information uppläst direkt i din dator. Vi använder ett program som heter Insipio. Med Insipio kan du peka på texten, få den uppläst samtidigt som texten markeras. Du behöver inte ladda ner något program för att få texten uppläst. För att få informationen uppläst klickar du på knappen "Lyssna" som finns på varje sida.

Alternativa texter

Vi försöker göra anpassningar för att du som använder talsyntes ska få en fungerande webbplats. Vårt mål är att alla länkar ska ha tydliga alternativtexter, även kallade ALT-texter, och att alla bilder ska ha en tydlig beskrivning.

Teckenspråk

För tillfället har vi inte möjlighet att erbjuda översättning av vår webbplats till teckenspråk. Om du behöver få information på teckenspråk är du välkommen att kontakta oss. Du hittar alla våra kontaktuppgifter under kontakt som du hittar både längst upp och längst ner på webbplatsen.

Lättläst

En del av vår information finns också på lättläst. Om informationen finns på lättläst svenska står det angivet på sidan.

Lättläst information om Kristianstads kommun

Andra språk

En del av vår information finns översatt till andra språk. Om sidan finns på ett annat språk står språket angivet på sidan.

På övriga sidor kan du översätta texterna till valfritt språk med hjälp av till exempel Googles översättningsfunktion, Google translate. Översättningen görs av en maskin vilket betyder att du aldrig kan förvänta dig en översättning som är korrekt till hundra procent. 

Kristianstads kommun ansvarar inte för eventuella felaktigheter i översättning som utförts av en utomstående part. Endast den svenska texten är att betrakta som kommunens officiella text. 

Responsiv design

Webbplatsen www.kristianstad.se har en responsiv, följsam, design. Det innebär att utseendet förändras om du använder en dator, mobil eller surfplatta. Innehållet och informationen är alltid densamma oavsett vilken teknisk plattform du använder.

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.