Bilden av Kristianstad

Tillsammans berättar vi om platsen vi gillar mest! Bilden av Kristianstad är platsvarumärket för det geografiska området Kristianstads kommun. Bilden av Kristianstad får mer än gärna användas av alla aktörer som vill kommunicera den platsen vi gillar mest.

Den danske kungen Christian IV hade storslagna planer för den plats i Skåne som han gav sitt eget namn. Egentligen är det en heltokig plats att bygga en stad på. Men det tyckte inte Christian IV för 400 år sen. Han tyckte det var en perfekt plats och att vattnet var ett bra skydd mot svenskarna.

Men redan långt innan Christian kom hit levde människor vid havet, sjöarna och ån. De fattade att det är finns enorma fördelar att bo nära vatten.

På ytan erbjuder vi milsvida sandstränder, härliga havsbad, särpräglade våt­marker och sjöar. Under ytan finns en helt annan värld. Här finns unikt grundvatten samlat i norra Europas största grundvattenmagasin. Vi har alltså en stor sjö med rent, gott vatten under marken. Det är väldigt coolt. Närheten till vattnet gör att du ser vatten (i stort sett) överallt när vi förflyttar oss runt här.

Men allt det där är ju helt oväsentlig om det inte vore för alla människor här. Det är vi tillsammans som är Kristianstad.

Pia Mastenstrand

Kommunikationschef