Kurs i Ansvarsfull alkoholservering

Kristianstads kommun erbjuder dig en tvådagars utbildning i ”Ansvarsfull alkoholservering”. Målet med utbildningen är att minska krogrelaterat våld, minska överservering och minimera risken att underåriga köper alkohol på krogen.

Kursen riktar sig i första hand till serveringspersonal, men även krögare, ordningsvakter och entrévärdar har stor nytta av den. Utbildningen genomförs i samarbete med polisen och av erfarna utbildare i metoden.

Som deltagare i kursen Ansvarsfull Alkoholservering får du kunskap om olika problem som kan uppstå vid alkoholintag och drogmissbruk på krogen. Du får också råd om hur du kan hantera detta genom ett professionellt förhållningssätt. En trevlig restaurangmiljö är samtidigt en attraktivare och trivsammare arbetsplats. Färre berusade och störande gäster skapar också en bättre miljö för de skötsamma gästerna. Det har visat vara mycket lönsamt för många.

I kursen ingår bland annat konflikthantering, narkotika på krogen, alkohollagen och alkohol på gott och ont. Efter genomförd kurs med godkänt prov får du ett diplom som kan användas som ett kompetensbevis vid anställning.

Kursdatum och tid

Dag 1:         Måndag 6 mars klockan 8:30-16:30, Rådhus Skåne, Kristianstad  
Kursledare från Säker Kompetens AB föreläser om alkohollagen och alkoholens inverkan. Polis och kommunens alkoholhandläggare deltar som panel.       

Dag 2:         Fredag 10 mars klockan 8:30-16:00, Rådhus Skåne, Kristianstad
Kursledare från Säker Kompetens AB om narkotika på krogen. Under förmiddagen skrivs provet. På eftermiddagen håller föreläsare från Cavena Utveckling AB i konflikthantering för krogpersonal.   

Anmälan och pris

Information om kursen kommer att skickas till alla tillståndshavare i Kristianstads kommun. Det är tillståndshavaren som anmäler sin personal.  Anmälan är bindande. Max antal deltagare är 40 personer. 

Priset för kursen är 1000 kr exkl. moms, i avgiften ingår kursmaterial och fika. Lunch ordnas på egen hand. 

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.