Kompisfika Kristianstad

Sex av idrottsklubbarna i Kristianstads kommun gör en gemensam insats för integration. Inför en match kommer etablerade svenskar och nyanlända få möjligheten att fika tillsammans och sen se på match tillsammans. Syftet är att bidra till ett öppnare och mer inkluderande Kristianstad.

Kompisfika för ett öppnare och mer inkluderande Kristianstad
Kompisfika för ett öppnare och mer inkluderande Kristianstad

De sex klubbarna, Kristianstads kommun, Kompis Sverige och Den orangea staden arrangerar tillsammans Kompisfika Kristianstad. Dessutom bjuder föreningen Kristianstads glada bagare på fikan. Kompisfika Kristianstad kommer under 2018/2019 att arrangeras en gång per förening och flyttas runt mellan klubbarna.

– Jag är tacksam för att klubbarna och våra bagare vill vara med. Jag tror på att vi måste arbeta ännu mer tillsammans och erbjuda mötesplatser som är lättillgängliga. Att gå och se en match med en ny bekantskap kan förhoppningsvis leda till fler träffar, säger Maria Asklund, planeringsstrateg Kristianstads kommun.

Vid de sex tillfällena kommer nyanlända att matchas med etablerade svenskar. Deltagarna behöver inte vara idrottstokiga för att ha kul på en kompisfika utan upplevelsen och mötet mellan deltagarna är det viktigaste.

Datum för Kompisfika Kristianstad är följande;

Kristianstad DFF 15 maj

För mer information om Kompisfika Kristianstad kontakta

Caroline Danielsson, planeringsstrateg, 044-13 21 01  caroline.danielsson@kristianstad.se

Linnea Håkansson Projektledare, Kompis Sverige+46 (0)73-2493703 linnea.hakansson@kompissverige.se

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.