Från golv till Padelhall

ID Industrigolv AB har sedan många år en stabil kundkrets och verksamhet. Nu ser de drivande i företaget, André Danielsson och Mathias Rosén till att få ytterligare ett ben att stå på: I sommar står Padelhallen vid Täppets industriområde klar.

Byggandet av padelhallen på Täppets industriområde i Åhus är i full gång.
Byggandet av padelhallen på Täppets industriområde i Åhus är i full gång.

Industrigolv AB startades av André Danielssons far Inge Danielsson för 40 år sedan. 1993 började André jobba i företaget, tog över verksamheten 1999, och köpte ut sin far år 2000. Genom övertagandet förändrades också inriktningen: Från att ha satsat på såväl golv som tak lades allt fokus på industrigolv, och takdelen togs över av Dan Nilsson tak (som tidigare jobbat på företaget). I dag har företaget 10 anställda.

”Vi har varit större, 15-16 man, men den här storleken är precis lagom. Här har man kontroll över verksamheten”, säger André, som just nu arbetar på distans: Han bor ett år i Spanien, och flyttar hem till Åhus igen den 16 juni. Under frånvaron är det Mathias Rosén som fungerar som platschef.

Konkurrensen är tuff generellt i byggbranschen, menar André. Byggprocesserna i Sverige är långa och dyra, och man konkurrerar mycket mot utländsk – billigare - arbetskraft.

”Målet för oss om fem år är att vara ungefär lika stora som vi är nu, men ha utvecklat verksamheten – exempelvis med estetisk betong. Varför kan man inte ha betong på väggarna?”, säger André Danielsson.

Just nu är annars det stora projektet byggandet av den padelhall som ska stå klar vid Optimera och Hunddagiset på Täppets industriområde i sommar. Bygget är i full gång, och i augusti/september beräknas hallen stå klar. Johan Mogren, som driver PT-verksamhet i Tennishallen kommer att flytta sitt gym till hallen. Padelverksamheten ska drivas som förening, verksamheten väntas gå runt genom intäkter från uthyrning av banorna.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.