Frankenius vill utveckla ekonomiskt ekosystem

Hammarshus är en av de mest anrika byggnaderna som finns i Kristianstad - här undertecknades dokumentet som gjorde att staden föddes 1614. Nuvarande ägaren Pär Frankenius vill utveckla verksamheten i och runt Hammarshus för att säkerställa underhåll och drift också i framtiden.

Pär Frankenius och Malena Olsson vill utveckla verksamheten i och omkring Hammarshus.
Pär Frankenius och Malena Olsson vill utveckla verksamheten i och omkring Hammarshus.

Den 22 maj 1614 föddes Kristianstad – i Hammarshus. Just där undertecknades dokumenten som innebar att Kristianstad blev en stad. Sedan ett antal år tillbaka ägs Hammarshus och marken omkring av Pär Frankenius – som har många tankar om hur han vill utveckla Hammarshus framöver, i samklang med såväl historia som bostadsområdet och C4 Shopping som omger den anrika byggnaden.

”Att underhålla och driva Hammarshus är som en sparbössa utan botten. För att kunna säkerställa att byggnaden bevaras också i framtiden, med en fastighetsägare som kanske inte vill skjuta till pengar externt behöver vi skapa ett ekonomiskt ekosystem runt Hammarshus”, konstaterar Pär Frankenius, som i sina tankar redan ser en rad olika utvecklingsmöjligheter ur ett kulturellt perspektiv.

Museum, utställningar, mässor, naturdagis, bostäder, övernattningar och solcellspark är bara några av idéerna kring Hammarshus, som skulle kunna innebära att driften och underhållet av byggnaden skulle kunna finansiera sig självt samtidigt som området utvecklas.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.