"Vi som bygger hus upplever att Kristianstad växer fort"

: Kristianstad växer. Det är Fiskarhedenvillans Peter Wrem Carlsen den första att skriva under på: ”Vi som bygger hus här upplever att staden växer väldigt fort.”

Peter Wrem Carlsen och Caroline Carlsen driver Fiskarhedenvillan i regionen runt Kristianstad. Sedan ett par månader tillbaka finns företaget i Studio 11:s lokaler på Ängamöllan.
Peter Wrem Carlsen och Caroline Carlsen driver Fiskarhedenvillan i regionen runt Kristianstad. Sedan ett par månader tillbaka finns företaget i Studio 11:s lokaler på Ängamöllan.

Det har till och med varit så mycket att Fiskarhedenvillan centralt uppmärksammat att det händer mycket i regionen kring Kristianstad, berättar Peter Wrem Carlsen och Caroline Carlsen, som jobbar för husföretagets distrikt i östra Skåne.

-          Som vi upplever det kommer många utifrån och vill flytta till Kristianstad. Efterfrågan på tomter i Åhus är stor, det är också där det nu finns lediga tomter, säger Peter.

Kunderna som väljer Fiskarhedenvillan är i alla åldrar men har en sak gemensamt: De gillar bilden av det unika huset, det skräddarsydda boendet anpassat just till dem.

-          I dag handlar trenden mycket om hållbarhet, om energisnåla hus som kanske har en energikostnad årligen på 3 000 kronor. Jämfört det med en gammal villa som kanske ligger på 50 000 om året, säger Wrem Carlsen.

Sedan ett par månader tillbaka finns Fiskarhedenvillan på Ängamöllan, i Studio 11:s lokaler. Att lämna centrala Kristianstad var ett medvetet beslut förklarar Peter Wrem Carlsen:

-          Våra kundmöten tar oftast 2,5 till 3 timmar. Den vanligaste parkeringstiden i centrum är två timmar – ofta fick vi ta paus mitt i för att fylla på parkeringstiden. Här kan vi träffas i lugn och ro, dessutom utan att kunderna behöver ge sig in i stan och snurra. Vi har nämligen många kunder utifrån, vårt område sträcker sig från Ystad till Älmhult.

Fiskarhedenvillan har funnits i mer än 25 år, men egentligen varit ganska okända som husföretag söder om Göteborg. Sedan Peter Wrem Carlsen tog över distriktet för östra Skåne 2015 har Fiskarhedenvillans marknadsandel inom nyproduktion ökat från cirka 4 procent till 10 procent. Störst i distriktet är LB-hus, men sedan kommer Fiskarhedenvillan.

-          ­Det är just här, lokalt, som LB-hus är så stora. Ser man till hela Sverige är våra största konkurrenter Myresjöhus, Smålandsvillan etcetera, berättar Peter Wrem Carlsen.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.