Fakta om näringslivet

Kristianstads kommuns näringsliv är dynamiskt och kännetecknas bland annat av livsmedelsproduktion, detaljhandel och byggföretag.

Vimmel på Näringslivsdagen
Vimmel på Näringslivsdagen

Om näringslivet i Kristianstad

Kristianstad är Skånes till ytan största kommun. Här bor drygt 85 000 invånare, varav cirka 40 000 i centralorten.

Kristianstad är tillväxtmotor i nätverket Skåne Nordost och en naturlig del av Öresundsregionen och samarbetet Greater Copenhagen. Denna region har stark tillväxt och anses av många vara en av de mest kreativa regionerna i världen.

Många av Kristianstads drygt 9 000 företag är små. Ensamföretagarna utgör 67 procent medan 23 procent av företagen har mellan en och nio anställda. Tio procent av företagen har tio eller fler anställda. Näringslivet präglas av (småskalig) livsmedelsproduktion, tjänsteföretag, byggföretag och detaljhandel.

På Allabolag hittar du alla etablerade företag i Kristianstads kommun. Sök på företagsnamn eller bransch. Det går också bra att kontakta oss om du behöver mer information.

Företagsbesök

Vi tycker det är viktigt att möta dig som företagare. I mötet får vi höra om vilka förväntningar det finns på oss som kommun. Besöken ökar också vår kunskap och förståelse för företagens villkor och förutsättningar. Runt 200 besök per år brukar det bli.

 

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.