Feriearbete

Genom våra feriearbetesplatser 2021 hoppas vi att du som är ung får en inblick i arbetslivet. Detta kanske hjälper dig när du ska välja yrke i framtiden. Som arbetsgivare vill vi visa vår breda verksamhet. Kanske väljer du att så småningom arbeta inom den kommunala verksamheten.

Steg 1

Du som är född 2003 och 2004 och folkbokförd i Kristianstads kommun  kan ansöka om 2 veckors feriearbete under sommaren. Ansökan är öppen 15 mars - 4 april.

Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd, eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd för att bli anställd.

Ansökan

Steg 2

På många av våra arbetsplatser finns barn, därför måste du fylla i "Begäran om utdrag för Förskoleverksamhet/..." och skicka till Polisen. Svaret från Polisen skickas till postadressen som står i kontaktfältet senast den 14 maj.

Blankett - Arbete i skola, förskola eller barnomsorg

Steg 3

Erbjudande av feriearbete kommer att skickas ut i slutet av april genom e-post. Då kan du logga in på Mina sidor och svara på ditt erbjudande. Får du inget erbjudande i första omgången så hamnar du på vår reservlista och har möjlighet att bli erbjuden ett feriearbetare lite senare.

Mina sidor

Steg 4

Om du får ett feriearbete så ska du anmäla in ditt bankkonto till Nordea för att få din lön insatt. Antingen med BankID eller med blankett. (arbetsgivarnummer är 630610) Har du gjort det innan behöver du inte göra det igen.

Kontoanmälan Nordea

Steg 5

När du tackat Ja till ditt erbjudande får du ett mail som innehåller bland annat din närvarorapport. Denna ska skrivas ut och tas med till din arbetsplats. När feriearbetet är slut så ska närvarorapporten fyllas i, skrivas under och skickas till oss till adressen som står på rapporten.

Perioder sommaren 2021

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Feriearbete

Telefon

044-13 69 61

Besöksadress

Artillerivägen 3

291 63 Kristianstad

Postadress

Kristianstads kommun

Arbete och välfärdsförvaltningen

Matchningsgruppen, Feriearbete

291 80 Kristianstad